[Seul] : Muzeul ursuleţilor de pluş

Nu ştiu alţii cum sunt,

însă eu am un tovarăş..

Nu vorbeşte, nu aleargă,

nu se ceartă şi nu latră…

E un mic dulce pufuleţ

Şi îl cheamă ursuleţ.

Turnul N Seul (엔 서울타워)  este un turn de comunicaţie  situat în Seul. A fost construit în 1975, măsoară 236,7 m şi este situat în vârful unei coline de unde putem vedea tot oraşul. Pentru a putea ajunge la el , putem folosi telefericul sau putem face o plimbare admirând natura…..

În vârful acestui turn există un restaurant panoramic, ce oferă posibilitatea de a vedea oraşul în spendoarea sa.

De asemenea la baza acestui turn, există şi un muzeu, cel al ursuleţilor de pluş , Teddy Bear Museum, ce retrasează istoria poporului corean prin diferite scene, în care figurinele sunt înlocuite de ursuleţi de pluş.

În interior veţi putea vedea diferite scene de la cele istorice din dinastia Joseon ( 1392 – 1897 ) până la cele din zilele nostre. Pentru cei mici, “ursuleţii” de dimensiunile unui adult, îmbrăcaţi în haine tradiţionale de-a lungul holului reprezintă cea mai mare atracţie, fiind tot odată şi un decor minunat pentru pozele de familie. O altă sursă de amuzament pentru copii o reprezintă arta 3D, unde ursuleţii parcă se pregătesc să sară din pânze în braţele celor dornici şi nerăbdători.

Dincolo de Holul I, este expoziţia Holului al II-lea, unde primul lucru pe care îl veţi vedea este o scenă  a unor ursuleţii ce se joacă în  Marele Parc al Copiilor din Seul (Children’s Grand Park in Seoul ). Această expoziţie arată diferite zone din orasul Seul, din zilele prezente incluzând Piaţa Seul ( Seoul Plaza ), zonă ce a fost umplută cu ursuleţi pentru a celebra Cupa Mondială a fotbalului ţinută în Coreea de Sud în 2002. Tot aici puteţi găsi şi doi “ursuleţi” de dimensiunile unui adult  reprezentând regalitatea ( decorul perfect pentru cu familia) , însă şi o porţiune unde turiştii pot face poze cu diferite zone din Seul.

 

 

Care e tovarăşul tău ?

About these ads