[Seul] : O oază de linişte în mijlocul unui oraş aglomerat (1)

Seul, oraşul capitală a unui popor mândru de originile sale, dovadă fiind varietatea de monumente, captivează nu doar prin clădirile sale dar şi prin „spiritul” şi tradiţiile transmise de-a lungul generaţiilor. Una din aceste comori naţionale, ce reprezintă forţa şi iniţiativa poporului este Palatul Gyeongbokgung şi împrejurimile sale, o adevărată emblemă a ţării.

Gyeongbokgung ( 경복궁  ) sau Gyeongbok  înseamnă “palatul fericirii radiante” şi a fost construit de către regele Taejo în 1394 (fondator al dinastiei Joseon ), când capitala s-a mutat în Seul. Complexul alcătuit din aproape 500 de clădiri, a reprezentat sediul puterii la aceea vreme, dar totodată şi reşedinţa regală.

A fost palatul rezidenţial până în 1592, când a fost ars într-o invazie japoneză, invazia Hideyoshi, însă nu de către japonezi ci de către „sclavii” regali care sperau să şteargă urmele condiţiei lor; un alt scenariu plauzibil, ar fi că acesta a fost ars când locuitorii au aflat că familia regală a fugit din calea invaziei. Şi a  fost abandonat timp de 273 de ani până în 1865 ( reşedinţă în acest timp fiind palatul Changdeokgung), când regele Gojong a reconstruit 200 de clădiri, aducând guvernul aproape de faliment datorită costurilor. A fost  palatul rezidenţial, însă şi cel mai mare dintre „ Cele cinci mari palate” construite în dinastia Joseon.

Vedere – panoramă (360 *) asupra obiectivelor de pe hartă. Click dreapta pentru a deschide panorama in altă pagină.

A: Residential Quarters ( Încăperile Rezidenţiale )

B: Side building of Gangnyeongjeon ( Partea Laterală a Clădirii Gangnyeongjeon ( Încăperile Regelui)

C: Gyotaejeon, the queen’s residence  (Gyotaejeon ( Încăperile Reginei)

D: Sajeongjeon Hall (Sajeongjeon (Biroul Executiv)

E: Amisan, beautiful garden of queen’s living quarters ( Amisan, Frumoasa Grădină a Încăperilor Reginei

F: Gyeonghoeru (Gyeonghoeru ( Holul Banchetului Regal )

G: Geunjeongjeon Hall ( Holul Geunjeongjeon )

H: Guenjeongjeon (Throne hall), Gyongbok palace ( Holul Tronului )

I: Geunjeongjeon, front view, from second stone terrace ( Vedere frontală, de pe a doua terasă de piatră )

J: Guenjeongjeon(Throne hall), Gyongbok palace ( Holul Tronului)

Odată cu biletul de intrare în palat veţi putea vizita şi muzeul folcloric, situat în limitele complexului destinat publicului. Acest muzeu prezintă viaţa cotidiană a locuitorilor dinastiei Joseon şi aici veţi putea admira costumele tradiţionale, obiectele de artizanat, printre multe altele..De asemenea, există şi un spaţiu consacrat copiilor, aceştia putând învăţa prin joacă în  „Muzeul Copiilor”.

În  timp ce vizitaţi acest palat, dacă veţi avea ocazia şi veţi ştii ora exactă, atunci neapărat trebuie să asistaţi la schimbarea gărzilor armate. În mod sigur va fi o experienţă de neuitat.

Sunteţi atraşi de monumentele şi dinastiile regale din Coreea de Sud? Ce vă atrage cel mai mult la serialele istorice?

Reclame

8 gânduri despre „[Seul] : O oază de linişte în mijlocul unui oraş aglomerat (1)

Adăugă-le pe ale tale

  1. Trebuie sa fac o prezentare a Seulului pentru ora de geografie si acest articol ma ajuta mult. O sa ma asigur ca o sa includ si Palatul Gyeongbokgung pe lista obiectivelor turistice despre care voi scrie. E foarte interesant ca sclavii l-au ars, alcatuit din 500 de cladiri, ma intreb oare cum au reusit… Mi-ar placea mult sa-l vizitez. Nu stiu ce ma atrage la dramele istorice, poate combinatia asta intre istorie si fictiune, politica si dragoste sau faptul ca simt ca invat multe lucruri noi in timp ce ma relaxez la televizor. E ciudat cum istoria nu mi-a placut niciodata la scoala, dar oricand as alege o drama istorica in locul unei contemporane.

    1. Mă bucur că ţi-a fost de ajutor acest articol. În ceea ce priveşte motivul pentru care a fost ars palatul, în urma altor căutări de informaţi, am aflat că o altă posibilitate ar fi locuitorii încluzând slujitorii (sclavii ) de la palat. Se pare că aceştia s-au revoltat când au aflat că familia regală a fugit din calea invaziei. Totul e posibil, aşa încât voi include şi această informaţie în articol.

  2. oh……seoul… orasul traditiilor, cred ca tuturor ne-ar placea sa-l vizitam cu toate astea nu toti avem posibilitatea, de aceea ar fi mai interesant sa veniti si cu mai multe informatii despre seoul,asta fiind unica noastra modalitate de a vizita virtual orasul mult iubit!hallyudex fighting!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

  3. Ahh~ Cee tare. ❤ Ador istoria Coreei, desi cred ca ma repet, dar simt nevoia sa spun asta de cate ori am ocazia. Palatul imi da impresia de o activitate energica si viu colorate care se petrece acolo, ceea ce cred ca nu e departe de faptele istorice. Partile mele preferate din dramele istorice sunt (pe langa momentele lacrimogene) imaginile cu ceremonii, pline de viata, dansuri, miscare, energie, sunete, le ador pur si simplu,

  4. Oh da, clar merita sa mergi acolo. Pare asa, un loc relaxant unde sa tragi o gura de aer in piept si sa simti putin o energie transmisa de arhitectura palatelor. Probabil ca l-as vizita intr-o zi stresanta. Cred ca merita din plin sa te duci acolo, si sa afli cate ceva nou…niste secrete. Cred ca m-as holba intens la figurinele imbracate in haine traditionale si mai ales la garzile de corp. Si daca as primi si mostre gratuite cu niste mancare pe care o pregateau in palat, atunci m-as duce acolo zilnic. E locul perfect pentru a te incarca de energie si a realiza ca fiecare detaliu conteaza. Si mai ales, probabil m-ar invata sa ma bucur de nimicurile vietii ^^.

  5. Bine inteles ca sunt atrasa, ma uit la Dramele istorice Sud-Coreene de cate ori am ocazia si in prezent ma uit la „Imparateasa De Fier” pe N24+ , as vrea sa ma uit la mai multe la TV, dar daca as sta sa ma uit la toate as sta toata ziua la TV (Fara exagerari, adica „Te iubesc la infinit” si „Tentatia ingerului” de pe Euforia sunt una dupa alta de la 4 la 7, si in acelasi timp pe TVR1 mai este „Legendele palatului: Regele Geunchogo”, la 2 vin de la sc, cu ce mai mananc, ma schimb, imi fac gheozdanul etc se face 3 si-mi mai ramane o ora pt teme si chestii de sc :)) )Dar ma uit pe Internet si imi place absolut tot ce este prezentat in ele, si ma bucur mult ca in Romania au inceput sa se difuzeze din ce in ce mai multe seriale Sud-Coreene ^ Si cat despre Palatul Gyeongbokgung, este un fenomen, imi place mult la Sud-Coreeni ca isi pastreaza traditia vie ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: