citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

PARCUL GYEONGJU

PARCUL GYEONGJU este o adevărată carte vie a istoriei. Include relicve bine păstrate din perioada dinastiei Shilla și este cunoscut ca „muzeul fără pereți”. Aici se regăsesc mai multe morminte, temple, pagode, ruine de palate, grădini și castele decât în oricare parte a Coreei de Sud și permite astfel turiștilor să se întoarcă în timp în perioada de glorie a Regatului Shilla.

Gyeongju este singurul Parc Istoric din Coreea și cel de al doilea Parc Național după Jirisan. Parcul este împărțit în 8 sectoare acoperind o suprafață de 137.1 km pătrați, fiecare cu flora și fauna sa proprie și unică.

Este normal ca fiecare loc important să aibă o poveste a sa care se pierde în timp și care îi dă o notă aparte. Povestea se transformă în legendă și, astfel, ne întâlnim cu eroi ce au marcat evoluția culturii coreene.

Conform legendei, în Moryang-ni trăia o bătrână cu fiul ei Daeseong. Erau săraci, așa că Daeseong lucra toată ziua pe câmp. Într-o zi, după ce a auzit o predică a unui călugăr, băiatul și-a convins mama să dea pământul templului. Mai târziu, Daeseong a murit subit și în aceeași noapte, primul ministru Kim Mullyang a auzit o voce spunând: „un băiat pe nume Daeseong se va renaște în casa ta”. 10 luni mai târziu, soția primului ministru a născut un băiat care ținea o plăcuță de aur în mână pe care scria „Daeseong”. Daeseong a crescut un bărbat puternic. Într-o zi când vâna, a prins un urs. În acea noapte, ursul i-a apărut lui Daeseong în vis și i-a spus: „Mă voi reîncarna și mă voi răzbuna”. Ca să fie iertat, Daeseong a promis să construiască un templu pentru urs. A construit templul Ungsusa în vârful muntelui Tohamsan unde a găsit ursul și un alt templu la Mongseongsa unde a avut visul. A realizat că și-a neglijat latura spirituală și s-a căit amarnic. A construit Bulguksa pentru părinții din viata aceasta și Seokguram pentru mama din viața anterioară.

 

Astfel, în Gyeongju găsim Templul Bulguska (în traducere însemnând „Tărâmul lui Buddha”) (poza sus), Muntele Tohamsan cu Grota Seokguram (poza jos),

Muntele Namsan, Templul Hwangnyongsa și Fortareața Myeonghwal

Observatorul Cheomseongdae (construit în timpul domniei Reginei Seondeok, este cel mai vechi observator din Asia)

ca să enumerăm doar câteva locații ce se pot vedea și vizita.

Fiind un atât de bogat în vestigii liant între trecut și prezent, în 1979, UNESCO a inclus parcul Gyeongju pe lista celor mai importante 10 situri istorice din lume.

 

 

Discuție

13 gânduri despre &8222;PARCUL GYEONGJU&8221;

 1. Ce legenda frumoasa… A construit 2 temple pentru urs, unul pentru parintii din aceasta viata si unul pentru cei din viata anterioara, ce frumos! Observatorul Cheomseongdae construit de regina Seondeok inca arata foarte bine, mi se face dor de QSD.

  Scris de Madalina Dosa | 2011/09/22, 4:23 PM
 2. In timp ce ma uitam la poze si citeam informatiile ma asteptam sa imi sara din monitor un calaret in haine traditionale. Au niste peisaje superbe si au stiut sa imbine constructiile cu natura.

  Scris de Angela Costina | 2011/09/22, 7:18 PM
 3. doamne ce peisaje… pur si simplu mirifice….templele acelea sunt foarte dragute, imi doresc atat de mult sa ajung in coreea sa explorez aceste minunatii ale naturii 🙂

  Scris de Lee Hana | 2011/09/22, 8:19 PM
 4. Wow asta DA parc. Peisajele zici ca sunt scoase din tablouri,parca nici nu sunt reale. Au stiut cum sa pastreze aceste opere ale naturii si de aceea arata in acest fel acum. Cu fiecare zi care trece incep sa cred din ce in ce mai mult ca intr-adevar Coreea de Sud este opera cerului pe Pamant.

  Scris de Yomi Midori | 2011/09/22, 9:27 PM
 5. Primu lucru care ma atrage la un loc Coreean sunt culorile vii din natura si arhitecturi,este foarte frumos,daca as fi acolo nu as mai pleca,mias face un cort si as ramane acolo,si as preetui acea natura frumoasa,este la fel de frumos ca un tablou.

  Scris de Saranghee Kira | 2011/09/23, 10:50 PM
 6. Aceste poze sunt uimitoare,parca simti aerul de acolo care trebuie sa fie foarte proastat si care iti da impresia ca zbori.Monumentele istorice din acest parc sunt foarte frumos construite si cu foarte mare grija ingrijite si de accea noi putem admira astazi asemenea frumuseti….Natura parca te acopera si privelistea este uimitoare……Acolo e paradisul pe care multi il cautam.

  Scris de Andreea Ianos | 2011/09/23, 10:52 PM
 7. daca imaginile sunt atat de frumoase, realitatea in mod sigur depaseste acea portita creeata de imaginatie 🙂

  Scris de adinadriana | 2011/09/24, 9:27 AM
 8. Ce frumos +w+. Imi place cum apreciaza ei tot ce tine de peisaje frumoase. Pacat ca la noi trebuie sa le descoperi singur si te miri cum de avem si noi peisaje mai frumoase decat ale altora. Uite ca ei le promoveaza fara sa le distruga sau ceva de genul. Oricum, cred ca as vrea sa-l vizitez noaptea, judecand dupa ultima fotografie. Pentru ca noaptea se vad altfel. Si daca ar fi si iarna, ar fi si mai bine. Privind fotografiile am realizat ca as avea o groaza de vazut acolo. As vrea sa aflu legende de genul din gura unui coreean. Cred ca ei le explica mult mai bine, la fel cum si noi ne povestim legendele mai bine. Clar m-as aseza pe iarba, la umbra unui copac si as pierde vremea holbandu-ma la tot ce se poate.

  Scris de Old Triangle *kyaha* (@oldtriangle) | 2011/09/25, 6:27 PM
 9. Waa *v* De ce oare sunt toate parcurile din Coreea atat de geniale? Si legenda e destul de draguta. 8> Imi aduce oarecum aminte cu o legenda romaneasca pe care am citit-o mai demult si care implica si ea o biserica pe undeva. Nu mai tin minte, evident, detaliile. :)) Oricum, imi place ca apare si Daesung pe acolo. :))

  Scris de Tedi Bercu | 2011/10/02, 4:53 PM
 10. Pentru ca imaginatia lor ţasneşte mai departe de cerul pe care il vedem, mai departe de galaxiile pe care le cunoastem, mai departe de ideile pe care le poate avea un poet ,mai departe decat poate imagina un fizician si totusi tot mai adanc in inimile noastre pentru ca ni se par extraordinare!!

  Scris de Lee Hana | 2011/11/26, 2:57 PM
 11. Ce cute ar fi sa ma plimb cu iubitul (Pe care nu-l am :)) ) in acele locuri ^^ Coreenii au locuri asa frumoase ~.~

  Scris de 예소야 Roxana | 2012/01/05, 8:39 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: