citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX, Uncategorized

CROAZIERĂ PE RÂUL HAN

Astăzi vom face o croazieră prin centrul unuia dintre cele mai mari orașe ale lumii. Râul Han (format din confluența a două râuri) izvorăște practic din 2 munți, unul în Coreea de Nord, altul în Coreea de Sud unde este cunoscut sub numele HANGANG. Străbate peste 500km înainte să ajungă în Seul și apoi să își continue drumul spre Marea Galbenă.

În ciuda faptului că în unele locuri lățimea sa depășește 1km, Râul Han nu este foarte adânc, ceea ce face imposibilă navigarea navelor de mare tonaj; în schimb barjele și vasele de croazieră se potrivesc foarte bine în peisaj. Începând cu 1986 s-a înființat o mică flotă de vase de croazieră care transportă pasageri către cele 7 docuri de-a lungul râului.


Din 2006, orașul Seul a angajat designeri care să proiecteze special sistemele de lumini pentru cele 27 de poduri care traversează râul. Rezultatul a fost o varietate de opere de artă luminoase și luminate în diverse culori care pictează practic nu numai podurile dar și împrejurimile.

Totuși, pentru a face ecomomie de energie, doar jumătate din poduri sunt luminate în același timp și folosesc becuri economice care ridică costul zilnic al consumului de curent la doar 33.000won sau 25$ sau 90RON (!!!!!).

Pe lângă corazierele organizate standard, vasele pot fi închiriate pentru ocazii speciale și petreceri.

Deși croazierele de noapte sunt populare și cele din timpul zilei oferă priveliști minunate.

CĂLĂTORIE PLĂCUTĂ!!!

P.S. Parcă avem și noi un râu care străbate capitala, nu? Adevărat, la o scară redusă ca lungime/lățime, și totuși ….

Anunțuri

Discuție

9 gânduri despre &8222;CROAZIERĂ PE RÂUL HAN&8221;

 1. Raul Han imi amitneste de Busan,desi daca as alege dintre aceste doua as alege Busan,tot un oras port,ce mai reprezinta si a doua zona metropolitana dpa Seoul cu portul Han,insa cu siguranta pentru ceva mai romantic as alege o croaziere in portul Han,este la fel de furmos,cu ambiante romantice,bineitenles seara .

  Scris de Saranghee Kira | 2011/09/26, 7:31 PM
 2. Daca as sta pe langa un rau in genul asta , in fiecare seara as iesi sa ma plimb pe acolo , mai mult ca sigur ca as invata toate crapaturile si damburile din asfalt in timp record (sper ca nu de prea aproape totusi) . Oricum podurile lor sunt superbe fara nici o indoiala .

  Scris de Angela Costina | 2011/09/26, 8:02 PM
 3. Raul Han este o capodopera a naturii.Deosebit de frumos si numai de privit,ca sa numai vorbim de privelistea oferita de pe un vas de croaziera care strabate acest rau.Insa nu putem compara raul nostru Dambovita care ne strabate capitala cu aceasta frumusete din Coreea,numai privind pozele si poti ajunge la aceasta concluzie.

  Scris de Yomi Midori | 2011/09/26, 8:42 PM
 4. Podul-fântână sau fantana curcubeu chiar este o opera de arta ,cat despre sistemele de lumini fac podul sa para mai viu! nu ma mir de ce podul Banpo este principala atractie turistica,care este de-a dreptul uluitor. Este unul dintre cele mai trasnite poduri ale lumii!O plimbare in jurul podului ar fi cea mai buna alegere. privelistea pare atat de relaxatoare ca as putea adormi linistita si pe strada:)))

  Scris de Lee Hana | 2011/09/27, 7:56 PM
 5. cat despre croaziere ,eu una mas duce fara a ezita doar ca sa vad peisajele minunate ce se ascund de-a lungul raului han<3

  Scris de Lee Hana | 2011/09/27, 7:58 PM
 6. tare articolul…am aflat lucruri pe care nu le stiam despre raul Han…dar totusi am o nelamurire…25 de dolari..900RON…nu ii cumva 90RON adica 900 de mii vechi?

  Scris de roxy | 2011/09/28, 12:45 AM
 7. Cat de cute :O Sa placut ar fi te plimbi cu barcutza pe acolo ^^

  Scris de 예소야 Roxana | 2012/01/05, 8:42 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: