citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

PODUL INCHEON

Podul Incheon, cu 21.38 km lungime și 6 benzi de circulație, leagă Songdo de Aeroportul Internațional Incheon.

Este cel mai lung pod din Coreea și, ca lungime, cel de-al 5-lea pod legat cu cabluri din lume. Turnul care susține podul are 230.5 metri înălțime și este cel mai înalt din Coreea. Este tot atât de înalt precum faimoasa Cladire 63 din Seul, iar britanicii de la „Construction News” îl consideră a fi în „Top 10 Minuni Arhitecturale Moderne”.

A fost construit în 5 ani cu costuri totale cam de 2.5 trilioane won/1.4bilioane$.  A fost proiectat să suporte vânturi cu viteze de 72 metri/secundă și cutremure până la gradul 7. Se presupune că va putea fi în stare de funcționare mai mult de 100 de ani.

Având un design remarcabil, imaginile făcute noaptea au devenit parte integrantă a peisajului arhitectionic coreean și a promovării turistice peste hotare.

Discuție

7 gânduri despre &8222;PODUL INCHEON&8221;

 1. este superb podul! Coreea de sud poate fi atat de moderna si deosebita! este atat de urias podul si e asa de frumos… foarte modern imi place mult! mai ales seara ..este foarte frumos ararea lumini :X frumos realizat

  Scris de Hyun-ae Katoka | 2011/10/13, 8:41 PM
 2. Ce loc superb. Noaptea este ca un spectacol fantastic de lumini. Sa speram ca va rezista mai mult de 100 de ani si se va pastra intr-o stare buna. Asta inseamna cum sa sti sa incepi un proiect,sa-l demarezi si sa il finalizezi,la noi probabil nici in 100 de ani nu vom vedea asa ceva….

  Scris de Yomi Midori | 2011/10/13, 9:17 PM
 3. da,este intr-adevar o minune o lumii si arhitecturii moderne,si cum recent am sarbatorit Ziua Alfabetului Coreean acest pod poate fi asociat cu structura vocalelor hangul:omul,cerul si pamantul( sau in cazul de fata marea).

  Scris de bujor jang geum | 2011/10/14, 8:34 PM
 4. Am ramas fara cuvinte……………………………………………………………………………..absolutely breathtaking!

  Este pur si simplu magic si sunt foarte surprinsa de data aceasta chiar am ramas fara cuvinte ,ma uimeste faptul ca fiecare bucatica coreeana este de-a dreptul nemaipomenita……frumoase creatii…<3bravo lor!!

  Scris de Lee Hana | 2011/10/14, 8:44 PM
 5. Este cu adevarat minunat sa vezi cum un pod poate deveni un monument turistic.Faptul ca a fost construit in numai 5 ani ma uimeste,dar probabil numai pentru ca in tarisoara asta minunata in care traiesc in 5 ani se construieste poate o autostrada nici decum un pod imens care sa fie si rezistent si minunat pe langa.Noaptea podul arata minunat,dar nici ziua nu se lasa mai prejos.Daca o sa ajung vreodata in Coreea sigur il voi vizita pentru ca merita vazut.

  Scris de Andreea Ianos | 2011/10/15, 10:26 PM
 6. Ce mare e O.o E asa cute ^^E demn de vizitat 🙂

  Scris de 예소야 Roxana | 2012/01/17, 10:42 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: