citeşti...
→ CUISINE DEX, → SOUTH KOREA DEX, COREEA DE SUD

Lectie in bucatarie : YakGwa

Yawka, YakGwa sau Yakgwa ( 약과 ) este un fel tradiţional al bucătăriei coreene. Numele desertului provine din semnele Hanja,  alfabet chinez folosit inainte de aparitia alfabetului Hangul.

La început era un desert, însă recent este considerat a face parte din  patiseria coreană. Originea Yakgwa nu este precisă deoarece  apare sub nume diferite. Se pare că poporul  corean a început să consume acest desert  în timpul perioadei  Silla. În timpul erei Goryeo, Yakgwa a devenit cunoscută chiar şi în China sub numele de Goryeo mandu.

Sursa : http://www.honeyandbutter.com/asian/korean-flower-cookies-yakgwa

2 căni de făină

1 linguriță de scorțișoară pisată

A½ linguriță de sare

3 linguri de miere

1 lingură de suc proaspăt de ghimbir

3 linguri de apă

2 linguri de ulei din susan

2 linguri de ulei de canola

1 cană de sirop din malț de orez

1 linguriță de scorțișoară

3 căni de ulei vegetal

Pine nuts întregi sau zdrobite

Puneți împreună făina, sarea și scorțișoara. Adăugați mierea, sucul din ghimbir, apa și uleiurile și amestecați  până când toate ingredientele se combină  în întregime.  Mai adăugați apă, măsurând cu o lingură, până când aluatul se omogenizează. Adunați aluatul și puneți-l pe o farfurie plată, acoperiți-o cu o pungă de plastic și lăsați-o pentru 10-15 minute.

Tăiați aluatul în bucăți destul de mari pentru a încăpea într-o formă de floare a prăjiturii Coreene.  Întindeți aluatul și decupați prăjiturile cu ajutorul formei.

Încălziți siropul din malț de orez într-o cratiță medie.

Încălziți uleiul vegetal la o temperature de 320-350 F. Prăjiți fiecare prăjitură până când fiecare parte are o culoare aurie.

Adăugați prăjiturile în sirop, aproximativ 1-2 minute pentru fiecare deșert. Luați prăjiturile din ulei și lăsați-le să se întărească puțin ( sau mai mult după preferință).  Serviți  desertul cu bucăți de pine nu

Vocabular:

Hanja = semnele chineze (Hanzi) folosite în limba coreană înainte de introducerea  alfabetului Hangul.

About R. Simona

Nimeni nu se poate cunoşte singur, de aceea are nevoie de alţii. Aceştia îl ajută să se descopere, să înveţe să-şi distingă prietenii , să se dezvolte şi să împărtăşească cu ei pasiunile. Pasiunea mea este de a cunoşte "noutatea" fiecarei zile. Care este a ta?

Discuție

10 thoughts on “Lectie in bucatarie : YakGwa

  1. pare delicios.. cred ca am sa incerc intr-o zi cand am sa am timp:)..

    Posted by Hyun-ae Katoka | 2011/10/17, 11:01 PM
  2. OOOOOO de ce?de ce au coreeni atatea bunataturi?!!Pare delicioasa!
    multumim de reteta daca tot am primit-o ar trebui sa o si incercam nu-i asa?:D
    good luck hope it will be delicious as looks:)

    Posted by Lee Hana | 2011/10/17, 11:25 PM
  3. ooo chiar pare foarte bun❤ Eu sunt nebuna dupa dulciuri :)) chiar daca nu sunt ele foarte sanatoase dar aceasta reteta pare mult mai buna decat altele pentru ca este mai naturala si provenind dintr-o perioada mult mai veche clar nu are atatea prostii in ea…pentru ca nici nu existau pe atunci😄
    O sa incerc sa-mi fac timp,poate o sa reususc sa gatesc asa ceva si sa fie chiar si comestibil :))

    Posted by Yomi Midori | 2011/10/18, 7:40 PM
  4. :)) O sa o pun pe mama sa faca!!! :))

    Posted by Beky | 2011/10/20, 2:53 PM
  5. Scuze daca pun o intrebare stupida , dar de la ce iese rosie prajiturica? si ce e canola? >.> daca o pun pe mama sa gateasca ceva si ii spun ca nu stiu ce sa puna inauntru , o sa imi dea cu calculatorul si masa in cap😀 he~he..?

    Lasand gluma la o parte , pe atunci lumea manca foarte sanatos , nu este un desert gretos, gras , ci din cauza semintelor si mierii , este chiar benefic pentru piele , digestie sau boli de inima.

    Posted by Angela Costina | 2011/11/22, 9:41 PM
    • Nu e o intrebare stupida si imi cer scuze ca nu am precizat mai devreme ce este „canola”. Precum este mentionat in reteta avem nevoie de ulei de canola, acesta mai fiind cunoscut in limba romana drept : „ulei de rapita”. Este un ulei cu un gust vegetal, preferabil sa-l folosim rece, fara a-l gati, ca baza pentru sosuri de salate. Puteti sa-l incalziti putin pentru a auri legumele, carnea si pestele, dar evitati sa-l folositi pentru fripturi….Din pacate nu iti pot spune de ce prajitura are aceasta culoare rosiatica, deoarece dupa cum ai putut observa, reteta este preluata de pe un site englez, unde nu se precizeaza motivul. In al doilea rand, inca nu am reusit sa prepar aceasta delicatesa in propria bucatarie…Insa daca o vei face tu, poate vei posta poze si iti vei spune opinia despre aceasta bunatate, ceea ce ne va face si pe noi sa o incercam…Sper ca ti-am fost de ajutor.

      Posted by R. Simona | 2011/11/22, 9:58 PM
  6. =P~ =P~
    Trebuie … Sa … Incerc =P~
    Arata biiine :X
    Acum o sa fac mofturi la masa:D Fara macar o mancare coreeana pe mana nu mananca, nu nu :))

    Posted by Sawsan Al Maoula | 2011/12/05, 3:24 PM
  7. Papa bun :)) Imi lasa gura apa :))

    Posted by 예소야 Roxana | 2012/01/17, 10:36 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: