citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX, COREEA DE SUD

SEUL – DIGITAL MEDIA CITY


Deși orașul Seul este cunoscut pentru cei peste 600 de ani în care a jucat un rol extrem de important în evoluția socio-culturală a Coreei, acesta este de asemenea cunoscut ca un oraș modern cu tehnologii inovatoare.

Unul din cele mai recente exemple se referă la ORAȘUL DIGITAL MEDIA (DMC), o mică constelație de entertainment media construită pe 570.000mp în nordul orașului. Lansat și promovat de Guvernul Metropolitan Seul, orașul a fost conceput ca o modalitate de a extinde IT-ul coreean, resursele umane și industria de entertainment.

Arhitectura modernă și bulevardul central fac unică zona în comparație cu alte parti din nordul Seul-ului. Piața Pavilionului Digital Nurikkum iese în evidență din punct de vedere arhitectonic. În apropiere se află Centrul Cultural Coreean care adăpostește un muzeu în care poți arunca o privire asupra istoriei filmului coreean. O altă destinație importantă este Galeria Digitală Media unde se expun, prin rotație, lucrări ale tinerilor studenți ce au conceput tehnologii futuriste.

                                                                                                                                              (design exterior)

Din august 2010, aproximativ 50% din construcție a fost terminată și cam 550 de companii cu peste 24.000 de angajați s-au mutat în noua locație.  5 industrii cheie în domeniu și-au găsit o casă nouă în DMC: televiziune, film, jocuri, software și IT. Profitul chiriașilor din zona DMC din luna Septembrie 2010 era deja de 11bilioane dolari.

Remarcabil la DMC este cum a evoluat piața imobiliară în ultimii zeci de ani. Zona ocupată acum de DMC era o zona naturală de-a lungul râului Han. Din păcate, totul s-a schimbat când aceasta a devenit una din cele mai mari gropi de gunoi din Coreea. În peste 15 ani, peste 92 milioane tone de deșeuri au fost aruncate aici. Din fericire, zona a renăscut când, în 1993, groapa a fost inchisă și acoperită și a luat naștere una din cele mai mari rețele de parcuri din Seul.

Una din piesele de marcă din DMC este un parc în formă de triunghi în partea vestica care este dominat de o structură înaltă de 23 metri, structură denumită „Ochiul Mileniului”. Piesa de artă este construită pe 140 de sfere de oțel șlefuit ce reflectă mediul înconjurător.

Aceste parcuri, împreună cu DMC, formează o parte importantă a ceea ce este cunoscut ca Orașul Sangam Millenium. Nu este deloc surprinzător că zona, împreună cu oportunitățîle unice profesionale și de recreere, se află pe locul 3 în ceea ce privește dezvoltarea imobiliară.

Proiectul DMC care a aprins imaginația cel mai mult pare a fi SEUL LITE, numele unui turn de 133 de etaje ce va fi terminat în 2015. Cu o inălțime de 640metri, va fi al doilea zgârie-nori din lume.

Dacă totul merge conform planului, clădirea va adăposti un acvariu enorm, restaurante, magazine, birouri, un Hotel Ritz Carlton, apartamente și, la ultimul etaj, un observator. Imaginați-vă priveliștea din vârf. Se va putea vedea până în Coreea de Nord.

Anunțuri

Discuție

8 gânduri despre &8222;SEUL – DIGITAL MEDIA CITY&8221;

 1. Oameni astia sfideaza gravitatia.Cu fiecare cladire aparuta raman tot mai mult fara suflare.Tehnologia joaca un rol foarte important in dezvoltarea coreei si de accea nu ma mira faptul ca ei pun foarte mare pret pe tehnologie.Abia astept 2015 ca sa pot vedea acest bloc monstru si sa pot fii martora la momentul in care coreea intra in istorie cu al 2 lea cel mai mare bloc din lume.Ideea de a vedea pana in Coreea de Nord este foarte tare.Cred ca este minunat sa vezi cum traiesc alti din alte tari fara sa fii acolo.Orice se va deschide in aceea cladire cred ca va arata fantastic si lux-ul va fii pe primul loc,de asemenea nu va mai lasa loc de impresi proaste pentru ca coreeni fac totul ca la carte si le reuseste.

  Scris de Andreea Ianos | 2011/10/20, 7:45 PM
 2. Ahhh GOD ma intreb pana unde vor mai ajunge oamenii astia?:)) Parca este un loc din viitor care il vedem prin filme…normal,ei oricum sunt inaintea noastra cu mult.
  Ideea cu blocul este…pfff…am ramas fara cuvinte.Cine s-ar fi gandit la un bloc atat de inalt incat sa poti vedea in tara vecina..chiar ma si amuza ideea asta putin dar este intr-adevar geniala!
  Chiar numai stiu ce sa spun…abia astept 2015 :))

  Scris de Yomi Midori | 2011/10/20, 8:42 PM
 3. Imi place mentalitatea lor de a se tot extinde, pe cand la noi totul ramane neclintit!
  Seul este detinatorul unei populatii al carui numar depaseste, spre exemplu, totalul populatiei Romaniei, 24.400.000 de locuitori!cu cat e mai mare populatia cu atat vorbim de resurse mai bogate de cunostinte,idei etc.
  SEUL se mai numeste si capitala designului si este intr-o larga competitie cu Milano si New York, fiind aleasa anul acesta Capitala Mondiala a Designului!!! ce tare nu?
  Sa speram dar ca totul va merge conform planului cu SEUL LITE pentru ca vom vrea sa-l vizitam nu-i asa?sa fim in varful acestei cladiri si sa poti vedea jumatate din coreea e ceva de neinchipuit,mirific!!!!!!!!

  Scris de Lee Hana | 2011/10/21, 12:11 AM
 4. Parca m-am uitat la niste poze din filme SF , un alt lucru pe care l-am observat este ca asiaticilor le plac constructiile grandioase pe care le imbina cu coltisoare din natura cu mult gust. Cel mai mult ma bucura faptul ca promoveaza creatiile tinerilor , lucru care rar se intampla pe la noi .

  Scris de Angela Costina | 2011/11/01, 10:30 PM
 5. Cata tehnologie O.o Eu am telefon Samsung :-> South Korea Fighting ^O^

  Scris de 예소야 Roxana | 2012/02/26, 3:06 AM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: