Un parc de vis: Dream Forest

Dream Forest este unul din parcurile preferate de oamenii din Seul. Localizat în nordul capitalei, parcul este al patrulea ca mărime din oraş după Seoul Forest, parcul Olympic şi parcul World Cup. Cu o mulţime de zgârie-nori şi alte construcţii, în Seul se pot găsi cu greu locuri pentru crearea de spaţii verzi.

Primăvara şi toamna scot cel mai bine în evidenţă elementele principale ale parcului: lacul şi poteca însoţită de copaci de-a lungul ei. Construit pe 660.000 de metri pătraţi ocupaţi anterior de Seoul Dreamland şi încercuit de munţii cu păduri bogate Byeoko-san şi Opai-san, Dream Forest oferă vizitatorilor diferite atracţii, pe lângă minunata floră naturală.

Nu te vei plictisi niciodată aici; sunt multe lucruri de văzut, cum ar fi lacul Wolyeongji, Grass Square, cascada Wolgwang, pavilionul Aewoljeong şi Chilbokji (confluenţa a 7 cascade artificiale diferite), grădina de evenimente, galeria pentru copii, aleea de explorări şi un parc acvatic.

Câteva atracţii din Dream Forest

Galeria Design  Seoul: Aflată la primul etaj din centrul vizitatorilor, este alcătuită din 3 componente: Seoul’s Vision- unde cei care vin pot să vadă planurile de viitor ale guvernului din Seul, Making Seoul Green- o galerie asupra planurilor de viitor pentru spaţiile verzi din Seul şi povestea Dream Forest- un video despre istoria şi cultura Dream Forest proiectat pe un ecran 3D.

Chilpokji (lacul celor 7 cascade): Folosind altitudinile alternante ale parcului, 7 cascade au fost construite de-a lungul pârâului care curge în apropierea centrului pentru vizitatori. Cu un bogat ecosistem propriu format din diferite plante şi  animale, Chilpokji oferă un peisaj unic în fiecare anotimp. Peste pârâu trec 9 poduri ce sunt conectate la zona cu gazon şi zona cu mesteceni pentru plimbări.

Grădina de istorie: Recreând tradiţiile şi spiritul strămoşilor, grădina de istorie găzduieşte numeroase construcţii tradiţionale precum altarul Changnyeongwigung (nr.40 din patrimonial cultural), Wolgwangdae (podiumul razelor lunii), Seokgyo (podul de piatră) şi Aewoljeong (pavilionul lunii).

Grădina irişilor: Încărcată cu numeroase flori de iris şi mici fântâni, grădina irişilor se află în faţa restaurantului Italian “La Foresta”, ambele părţi oferind o vedere perfectă asupra celeilalte.

Cultural Plaza: Un spaţiu aflat în faţa Centrului de Artă Dream Forest, aici ţinându-se numeroase concerte şi evenimente. Cultural Plaza este compusă din Lacul Oglindă, o fântână arteziană, un loc de joacă pentru copii, Pădurea Speranţelor şi Bowl Plaza. Cu ocazia fiecărui anotimp, diferite evenimente tematice se ţin la Cultural Plaza.

Alte atracţii: Centrul de Arte Dream Forest, Cheongundapwon

Sala de concerte

Restaurantul şi cafeneaua

Reclame

7 gânduri despre „Un parc de vis: Dream Forest

Adăugă-le pe ale tale

 1. Deci Coreea asta merita vizitata pentru ca are o multime de peisaje de neuitat!Pe zi ce trece ma uimiti cu aceste articole frumoase si pe zi ce trece imi doresc tot mai mult sa ajung acolo<3
  Acest parc chiar este un vis,pare ireal si cred ca e o placere sa te plimbi prin el!

 2. Foarte interesant.Pare un loc de poveste sau unul dintre acelea pe care le vedem doar in filme :)) Pare foarte linistit , banuiesc ca oamenii merg cu foarte mare placere acolo.
  Cu atat mai impresionant este faptul ca au atatea atractii intr-un singur parc iar design-ul acestora parca este din viitor…ca de obicei XD chiar ma amuza bancile alea kkkk
  Intr-adevar,pare ireal!

 3. A doua poza imi aminteste de un parc de la mine din zona, dar urmatoarele poze distrug orice asemanare. E mult mai de vis acesta. Ce idee buna sa faci 7 cascade artificiale, sigur peisajul lacului e unul uimitor. Un lucru foarte bun pentru turisti este ca in acest simplu parc exista o gradina de istorie, podiumul razelor lunii e un nume eincantator. Gradina irisilor cred ca e superba, prezenta fantanilor cred ca o face si mai frumoasa. Eu de cum am citit de irisi m-am dus cu gandul la IRIS. Sala de concerte are un aspect futuristic, dar ma intreb cum e pe interior.

 4. nimic nu ma surprinde cand vine vorba de Asia si mai ales de Coreea. Ce pot spune este ca privelistea de ansamblu este mirifica. Chiar te afli in alta lume. Si cladirea aia de aproape sta sa cada (metaforic vorbind), sincer nu stiu daca as putea sa ma urc in ea:D

 5. Nimeni nu si-ar fi inchipuit ca exista un asemenea loc pe Pamant… acum vad pentru prima data imaginile si sunt incantatoare. Acum ca am vazut acest articol imi doresc enorm de mult sa ajung si eu pe-acolo 🙂 cine nu-si doreste. Cat de curat si ingrijit…

 6. A spus cineva cumva padure?
  Inseamna ca as fii in elementul meu , natura combinata cu cunoastere (suna ca si cum as fi o tocilara ,stiu dar cine ar zice nu imbinarii dintre istorie si viitor , vechi si nou? ). Ma intreb cam cat timp mi-ar lua un tur complet. 😕

 7. Waaaaaaaaaa ^^ Ce cute sunt copilasii aceia care se joaca prin parc ^^ Ce frumos ar fi sa ne plimbam pe acolo ^^

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: