citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX, COREEA DE SUD, HALLYUDEX, recenzii ♥~

MUZEUL COREEAN DE MOBILĂ

Construit de-a lungul a peste 14 ani de muncă, muzeul este un complex alcătuit din 10 clădiri ridicate în stil tradițional ce își propune să păstreze rădăcinile arhitecturale ale hanokului clasic, fiecare fiind construit într-un stil diferit cu scopul de a încorpora diversitatea. Fiecare are caracteristica sa proprie ce ține cont inclusiv și de topografie, de mediul înconjurător.

 

Astfel, vizitatorul poate experimenta stilul de viață al diverselor clase sociale, începând de la conceptul hanokului ce aparținea unei curți regale (acoperă 942mp, având o sală de banchete la primul etaj și săli de expoziție permanente la cele 2 etaje), până la casa unui nobil, magazie și/sau bucătărie (expune exact cum fiecare piesă de mobilier în mărime naturală era amplasată).

 

Fiecare colț al muzeului are o istorie. Majoritatea clădirilor din complex au fost construite cu lemn reciclat iar țiglele acoperișurilor au fost strânse de-a lungul perioadei de modernizare a țării. Casa nobilului este de fapt o restaurare a reședinței Împărătesei Sunjeong, iar magazia a fost inițial parte a reședinței fratelui Împărătesei Myeongseong. Tot aici avem o grădină din perioada Dinastiei Joseon ce a aparținut ministrului Shim Sang Eung și, timp de 35 de ani a fost apoi locuința celui de-al 5-lea fiu al Regelui Gojong, Prințul Euichin (1852-1919).

Colecția de mobilier (ce numără cam 2000 de piese) a fost începută cu obiecte din moștenirea familiei directorului muzeului, doamna Cyung (tatăl a fost membru al Ministerului de Externe în anii ’60  iar mama a fost prima femeie avocat și apoi judecător din Coreea). Cei doi fii ai directoarei sunt și ei implicați în tot ceea ce ține de muzeu.

Muzeul reprezintă o pată de culoare unică printre muzeele particulare din Coreea, arătând publicului stilul de viață din trecut prin expunerea mobilierului ce nu poate fi separat de viața cotidiană … o dovadă vie a ceea ce a fost.  muzeul expune mobilă de lemn tradițională și bunuri din casă, cum ar fi articole de ceramică și alamă. Colecțiile sunt clasificate după locul unde se regăsesc (dormitor, camera de oaspeți, bucătărie), după materialul din care sunt confecționate (bambus, pin, hârtie) și după regiunea în care au fost făcute.

Muzeul mai adăpostește și expoziții internaționale și promovează mobila coreeană pe plan local și internațional.

 

 

 

Discuție

10 gânduri despre &8222;MUZEUL COREEAN DE MOBILĂ&8221;

 1. „…ce ține cont inclusiv și de topografie, de mediul înconjurător.”

  Vrei sa spui ecologie?sau poate urbanism? topografia se ocupa cu masuratorile si nu se potriveste contextului dat.

  Scris de Diana Voina | 2011/11/16, 8:48 PM
  • TOPOGRAFÍE s. f. 1. ramură a geodeziei, tehnica măsurătorilor și a calculelor unor porțiuni mici ale suprafeței terestre văzute în plan orizontal, precum și tehnica reprezentării grafice a acestora. 2. relief, configurație a unui teren, a unui organism anatomic etc. 3. înfățișare, așezare a unui loc, a unui oraș etc. ◊ descriere amănunțită a acestei înfățișări. 4. figură de compoziție, constând în descrierea cadrului de desfășurare a unei scene (un templu, peisaj). (< fr. topographie)

   Scris de adinadriana | 2011/11/16, 9:01 PM
   • Limba romana este complicata, stiu, dar sincer vorbind tot puteai sa folosesti un termen mai adaptabil textului, cum ar fi „peisaj” pentru ca nimeni nu se va gandi la a 3-a definitie a cuvantului topograf cand oricum doar prima este folosita in viata de zi cu zi.

    Scris de Diana Voina | 2011/11/17, 9:41 PM
 2. Mi-ar placea sa vizitez acest muzeu corean care are ca concept expunerea tuturor particularitatilor din arhitectura hanokului,astfel as putea acumula mai multe informatii despre stilul acestei constructii divine!Ma fascineaza locuinta tipica coreeana construita din lemn si tot ce tine de ea pana si mobilierul prezinta o conceptie diferita dar in acelasi timp impunatoare!Acoperisul este principala atractie al hanokului, fiind foarte caracteristica şi frumosa.La colţurile casei linia acoperisului este uşor curbata în sus, care conferă acoperişului un aspect luminos.Prin urmare, mobilierul a fost progresat în funcţie de structura casei,astfel devine la fel de sugestiva si aspectuosa precum arhitectura ei:)

  Scris de Lee Hana | 2011/11/17, 1:01 AM
 3. Un fel de Muzeul Satului mult, mult mai evoluat.

  Scris de Viorica | 2011/11/17, 1:57 AM
 4. superb articolul.
  ar trebui sa se construiasca si la noi astfel de muzee. ar fi foarte interesante.

  Scris de @gabytza (@gabytza93) | 2011/11/17, 10:00 AM
 5. E foarte frumos muzeul si mobila din el. Ma bucur sa aud ca aceste case chiar au fost locuite de imparatese si printi. Imi place mult poza in care se vad vasele in care sa face pasta de soia langa copaci, imi aminteste de Dae Janggeum.

  Scris de Madalina Dosa | 2011/11/19, 10:05 AM
 6. Este foarte frumos si foarte interesant muzeul.

  Scris de Octavian Vita | 2011/12/29, 4:57 PM
 7. Cata munca O.o Cred c-as fi onorata sa am o asemenea mobila, stilul in care sculpteaza Coreeii este unic ^^ Adica nush, are asa un aspect incredibil, e imposibil sa nu-ti dai seama ca este arhitectura Coreeana, chiar daca nu scrie nicaieri, orcum e super cute ^_________^

  Scris de 예소야 Roxana | 2012/02/29, 5:40 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

Anunțuri
%d blogeri au apreciat asta: