citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

ANDONG ŞI MĂŞTILE HAHOE

Andong este un oraș din provincia Gyeongsangbuk-do, Coreea de Sud. Este cel mai mare din partea nordică a provinciei, cu o populație de 185,000 de locuitori. Cu mașina, călătoria din Seul până aici durează aproximativ două ore și jumătate.

Andong este cunoscut pentru măștile ”Hahoe” și pentru pitorescul sat folk, ce este înconjurat de munți, un râu și o impresionantă pădure de pini. O particularitate a oraşului o reprezintă faptul că sunt foarte multe persoane ce au numele de familie Ryu.

Măşti Hahoe

Râul de lângă Andong

Biroul Național de Turism al Coreei are un mic centru de informații pentru turiști în stația de tren din Andong. Personalul acestuia este alcătuit din voluntari, nivelul de cunoaştere al limbii engleze fiind mai scăzut, însă se pot găsi destui ghizi turistici buni pentru a prezenta zona, care vorbesc engleză, japoneză și coreeană. De asemenea, te poți opri aici să iei o hartă a orașului.

Câteva atracţii din Andong:
1. Andong-dam – construit în 1976 cu mai multe scopuri, acesta oferă spații de relaxare pentru zonele din apropiere.
2. Muzeul Folk Andong – ridicat pentru a proteja bunurile cultural puse în pericol de construirea Andong- dam, muzeul găzduiește peste 3,700 obiecte reprezentând cultura confucianistă a regiunii Andong.
3. Satul Folk din Andong – aici sunt multe clădiri tradiționale ce au fost reconstruite sau mutate, multe dintre care acum sunt și restaurante.


4. Piața Andong – Andong are piețe numeroase, din moment ce servește ca loc unde au loc tranzacțiile dintre zonele învecinate. Hainele făcute aici sunt la mare căutare.
5. Chebiwan Seokbul (Amitaba Buddha)- Un Buda de piatră, înalt de peste 12 metri, cu corpul și capul sculptate separate din bucăți diferite de granit.
6. Satul Hahoe – sat vechi de peste 600 de ani, este un adevărat muzeu al cărui locuitori au păstrat stilul de viață tradițional de-a lungul mai multor generații.
7. Muzeul de măşti Hahoe – muzeul conţine peste 200 de măşti coreene şi 100 de măşti străine, concentrându-se pe Hahoe Pyolshingut T’alnori,  faimoasa combinaţie dintre divertisment şi ritualuri şamanice pentru care zona Hahoe este celebră.


8. Templul Pongjong-sa –  datând din anul 672, acest frumos templu conţine multe bunuri culturale, incluzând Keungnakcheon, cea mai veche clădire de lemn din Coreea de Sud.


9. Pagoda Shinsae-dong– construită în timpul dinastiei Shilla, aceasta are 17 metri, fiind cea mai înaltă şi cea mai veche pagodă de cărămizi din Coreea.
10. Dosanseowon (Academia confucianistă) – stabilită în 1574, a fost centrul studiilor confucianiste ale tuturor regiunilor din apropiere pentru peste 400 de ani.


11. Copacul Ginko Yonggye-ri – având peste 37 metri în înălţime şi peste 16 în  lăţime, este unul dintre cei mia bătrâni şi mai mari copaci ai Coreei şi se consideră că acesta “suspină” de fiecare dată când Coreea are ghinion.

Bazat pe păstrarea vechilor tradiţii şi a minunatelor opere ale naturii, Andong este un oraş liniştit ce reflectă o perioadă importantă din istoria Coreei.

Anunțuri

Discuție

4 gânduri despre &8222;ANDONG ŞI MĂŞTILE HAHOE&8221;

 1. Ce frumoase sunt mastile alea , pacat ca nu facem si noi la scoala asa ceva (in clasa a 12-a , cer o minune :)) ), as vizita regiunea aia toamna numai pentru coloritul copacilor 😀 , pentru prima oara mi-as pierde timpul prin a face nenumarate poze (de obicei ma holbez si las alte persoane sa fotografieze :)) ), as trece poduletul numai pentru ca e dragut si mic , apoi mi-as rupe gatul uitandu-ma la pom , dupa o cale de a ma urca in el (cand nu e nimeni prin zone, slabe sanse, dar o fata poate sa viseze). 😀

  Scris de Angela Costina | 2011/11/25, 11:47 PM
 2. Imi place ca si aici s-au pastrat casele traditionale, eu credeam ca doar satul Hanok din Seul mai are case vechi, ma bucur sa vad ca mai sunt si in alte zone. Mastile sunt ineresante, dar ma cam sperie, ma duc cu gandul la Halloween si nu as purta una cu alta ocazie. Copacul este superb, se vede ca e vechi. Mi se pare foarte mare, nu doar in inaltime, ci si in latime, cum sa aiba un copac 16 metri latime… nu imi pot imagina.

  Scris de Madalina Dosa | 2011/11/26, 10:59 AM
 3. daca ai nevoie de zile de liniste iata metoda perfecta,Andong!e remediul pentru relaxare si odihna!Sa te afli in mjlocul naturii linistite si frapante e atat de placut lafel si o plimbare pana la Muzeul de masti Hahoe care sunt foarte dragute, comice si sunt diferite de mastile ordinare:) Datorita numeroaselor cladiri tradiționale se creaza o imagine captivanta si o atmosfera placuta familiara pentru coreeni:)Iarna sunt sigura ca arata fenomenal:)

  Scris de Lee Hana | 2011/11/26, 1:59 PM
 4. Superb articolul.!
  Ador mastile sunt ata de colorate. Mi-as cumpara si eu cateva daca voi ajunge vreodata pe acolo. Dupa care primul loc in care m-as opri ar fi locul unde este copacul .Mi se pare foarte fascinant mai ales ideea ca plange.
  Dupa asta , fiind pasionata de istoria Coreei, m-as duce sa vad pagoda constuita in timpul dinastiei Shilla , templul si Academia confucianistă.
  De asemenea satul folk s-ar numara printre obiectivele mele turistice , pentru ca sunt interesata sa vad cum arata cladirile traditionale cu proprii mei ochi,
  Oricum nu as pleca pana nu as vizita toate punctele pe care ati reusit sa ni le prezentati, mai ales piata fiind pasionata de cumparaturi :))

  Scris de @gabytza (@gabytza93) | 2011/11/26, 6:07 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: