citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

ULSAN

Ulsan (울산) este oraşul capitală al districtului metropolitan Ulsan, din sudul Yeongsang. Ulsan este un oraş mare , cu o populaţie de 1.2 milioane de locuitori, apropiindu-se de Busan, Gyeongju, Daegu şi Pohang.

Din punct de vedere al mărimii oraşului, Ulsan se aseamănă cu Suwon. Te poţi plimba oriunde în oraş cu un taxi, la un preţ mai mic de 10,000 de woni. Tot Ulsan este şi oraşul echipei de fotbal din K-League, Ulsan Hyundai Horang-i  şi a echipei de basket Ulsan, Hyundai Mobis Automons.

 

Ulsan nu are ca scop principal turismul; el este dinamul industrial al Coreei de Sud, având cel mai mare centru de asamblare al automobilelor condus de Hyundai Motor Company (care este cel mai mare şantier naval operat de Hyundai Heavy Industries) şi a doua cea mai mare rafinărie de ulei din lume deţinută de SK Energy. Majoritatea celor care vin aici vin ca să lucreze pentru marile firme, pentru industriile grele (Hyundai Motors este cea mai mare) sau pentru a preda limba engleză.

Vechiul centru al oraşului, Seongnamdong, este ideal pentru cumpărături la un preţ mic, aici fiind totuşi şi magazine bune. Este locaţia şi câtorva baruri mici conduse de străini. Mugeodong, “casa” universităţii Ulsan, este locul ideal pentru tinerii ce vor să mănânce ceva, să bea sau să petreacă. Viaţa de noapte a oraşului este una variată, deoarece aici lucrează mulţi străini. Dacă pleci în căutare de distracţie în Ulsan, poţi încerca cluburile coreene sau barurile din vechiul centru, chiar şi pe cele din centrul nou.

Ulsan are şi o mulţime de plaje, precum Jinha, Ilsan, Jujeon sau Jeongia. Clima oraşului e de tip subtropical umed, cu influenţe musonice, având ierni reci şi uscate şi veri calde şi umede.

Primul oraş din peninsula coreeană care se bucură de răsăritul soarelui, acesta farmecă prin munţii pitoreşti, râurile curate şi prin frumuseţea Mării de Est. În ultimii 40 de ani, Ulsan s-a dezvoltat armonios, concentrându-se atât pe partea economică cât şi pe protejarea mediului înconjurător.

Anunțuri

Discuție

4 gânduri despre &8222;ULSAN&8221;

 1. Sunt interesante orasele din sudul Coreei,au un farmec aparte ,iar Ulsan este spectaculos datorita faptului ca are multe plaje extraordinare,chiar ati pus si o poza foarte interesanta,mirifica,in al doilea rand este genial datorita faptului ca acorda atentie asupra protejarii mediului pentru ca in ziua de azi este un lucru important sa pretuim si sa avem grija de frumusetile naturii!!!

  Scris de Lee Hana | 2011/11/29, 11:31 PM
 2. Ulsan nu ar fi primul pe lista mea de calatorii , din moment ce nu ma prea pasioneaza masinile (probabil ca vizitele la fabrica de masini sunt posibile..?) , dar as merge pentru rasaritul de soare de acolo :D. Plajele sunt foarte spectaculoase , iar apa este foarte limpede , imi imaginez ca gradul de poluare nu este atat de ridicat ca in orasele industriale de la noi . 😉

  Scris de Angela Costina | 2011/12/01, 7:07 PM
 3. Dupa ce am citit articolul asta, am si inceput sa ma imaginez plecand intr-o noapte din Seul impreuna cu prietenii mei coreeni ca sa vedem rasaritul in Ulsan, la Marea de Est. Poza cu plajele este supreba, chiar ma face sa vreau sa vad rasaritul acolo. Stiam ca Ulsan e faimos pentru constructia de masini, dar ma stiam ceva si de nave, poate am inteles gresit… Oricum si acesta este un oras foarte frumos, care merita vizitat.

  Scris de Madalina Dosa | 2011/12/02, 4:43 PM
 4. Din moment ce iubesc rasaritul Ulsan ar fi unul din primele orase pe care l-as vizita daca as ajunge in Coreea. Ma fascineaza ideea ca Ulsan e primul oras peste care rasare soarele. Mi se pare foarte romantic si chiar l-as vizita impreuna cu prietenul. In principal l-as duce la Marea de Est ca sa vedem impreuna rasaritul . ❤ Cred ca l-as da gata :)) Apoi ca sa se simta si el bine l-as duce pe la fabrica de masini :)) , mai ales ca si mie imi plac mult masinile.
  Anyway … in concluzie orasul trebuie neaparat vizitat daca ajungeti in Coreea!

  Scris de @gabytza (@gabytza93) | 2011/12/07, 12:01 AM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: