citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

NANTA (COOKIN’) – Comedie în bucătărie

Încă de la primul spectacol susţinut pe 10 octombrie 1997, Nanta a atras cea mai mare audienţă în istoria teatrului coreean. Show-ul s-a extins din Seul în 41 de ţări, în 254 de oraşe cu peste şase milioane de spectatori.

 

Nanta este un spectacol non-verbal, aşa că nu are bariere de limbă. În loc să se folosească instrumentele muzicale tradiţionale coreene, sunt utilizate tigăi, cuţite şi vase- obiecte ce le poţi găsi într-o bucătărie. De aceea, se mai numeşte şi “cooking”.

De-a lungul acţiunii, care constă în prepararea mâncării, sunt întâmpinate dificultăţi, care sunt combinate cu scene comice. Astfel, în timpul gătitului şi curăţatului, bucătarii folosesc ustensilele din bucătărie pentru a crea muzică.

Nanta este unic, deoarece şi publicul este implicat: acesta aplaudă pe ritmul muzicii, toată lumea râde şi încearcă să se ferească de mâncarea care zboară de pe scenă. Uneori e posibil ca unii spectatori să fie aduşi pe scenă pentru a ajuta la pregătirea mâncării

Un scurt rezumat al subiectului din spectacol:

Spălând legumele, cărând pâinile, aprinzând focul, bucătarii Nanta sunt gata să înceapă rutina unei zile încărcate, până când şeful lor apare însoţit de nepotul lui.  Astfel, angajaţii  află că trebuie acum să-l înveţe pe tânăr să gătească. Fiind pe punctul de a pleca, şeful îi informează pe aceştia că în programul lor a fost adăugat şi un meniu pentru o nuntă. Deşi uimiţi de această cerere ce trebuie îndeplinită pe ultima sută de metri, bucătarii se pregătesc cu cele mai bune reţete ale lor. Cu timpul scurgându-se rapid şi cu un novice în bucătărie, ei se confruntă cu o provocare ce pare fără speranţă. Vor reuşi oare bucătarii Nanta să termine totul până la ora 6 PM?

Nanta se desfăşoară în aproape toate oraşele Coreei, la un spectacol participând 300 sau 400 de persoane. Fiecare reprezentaţie are 5 actori ce joacă rolurile principale.

Principalele teatre unde se poate vedea Nanta sunt teatrul Myeong Dong, Gangbuk Jeondong, Hongdae şi Jeju. Teatrul Myeongdong are 368 de locuri şi este localizat în clădirea Unesco, etajul 3. De obicei, sunt cam 2 sau 3 spectacole pe zi, la orele 2 PM, 5 PM şi 8 PM, preţul biletelor fiind cuprins între 40,000 şi 60,000 de woni.

Nanta este o artă, ce îmbină ingenios elemente pentru a crea un spectacol măreţ, oferit tuturor persoanelor indiferent de naţionalitate.

Anunțuri

Discuție

5 gânduri despre &8222;NANTA (COOKIN’) – Comedie în bucătărie&8221;

 1. Am mai auzit de spectacolul asta, mi se pare foarte interesant. Printre acele 41 de tari, oare e vreuna si in Europa… Daca ar veni in Romania sau intr- tara din apropiere, asa vrea sa merg si eu. Chiar as vrea sa vad un spectacol cu muzica, comedie si mancare in care spectatorii sa aiba sansa sa ajute si ei la prepararea mancarii. Chiar este o arta.

  Scris de Madalina Dosa | 2011/12/03, 12:44 PM
 2. Eu nu stiam de acest spectacol , imi place foarte mult ca este combinata arta culinara cu cea actoriceasca , actorii imi par foarte expresivi si oricum cine nu ar vrea sa manance pe gratis , bineneteles , mancarea sa fie servita de pe farfurii si nu de pe fata cuiva . Ar fi frumos daca ar ateriza si pe la noi spectacolul , nu trebuie sa le intelegem limba si putem sa mergem si cu copii mici :> .

  P.S.Ma intreb daca primele randuri sunt ocupate vreodata 😕

  Scris de Angela Costina | 2011/12/03, 6:43 PM
 3. I want this show in Romania too ^^

  Scris de dmc0709Dobre Maria Claudia | 2011/12/03, 8:55 PM
 4. Mamăăăă ce funny pare dupa poze :)) ,sincer nu am mai auzit de spectacole de genul,insa imi surade ideea de a fii prezenta la un show de genul ,insa intr-un teatru coreean daca totusi este tara de origine ,atata timp cat nu vorbesc as intelege ce se petrece si nu m-as supara nici daca ar arunca cu ceva mancare prin sala da de m-ar nimeri cu ceva kimchi ceva..:>:)) sau alte bunataturi , pur si simplu sau sa fiu chemata in scena sa asist la prepararea mancarii,ar fi genial!:>:>:> ❤

  Scris de Lee Hana | 2011/12/08, 2:32 AM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: