citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

Cheongju şi muzeul naţional Cheongju

Cheongju (청주) este oraşul capitală al provinciei Chungcheongbuk-do, fiind localizat la 128 kilometri sud- est faţă de Seul. Sezonul uscat şi cel ploios sunt bine diferenţiate, aici vara având influenţe sud- estice sau sud- vestice în temperatură şi umiditate, iar iarna aduce vânturi uscate şi reci din nord- vest.


Cheongju este faimos pentru numeroasele universităţi de nivel superior, precum: Universitatea Naţională Chungbuk, Universitatea Cheongju, Universitatea Seowon, Universitatea Naţională Cheongju, Colegiul Chung Cheong.

Câteva informaţii despre Cheongju

Oraşul Cheongju are o suprafaţă de 153.31 kilometri pătraţi şi o populaţie de 615,155 de locuitori. Este un oraş în forma literei “T”. Resursele financiare ale acestuia au atins valoarea de  491.5 miliarde de woni, bucurându-se de o rată de independenţă de 63.8%. Drumurile oraşului însumează 944 kilometri, dintre care 99.2% sunt pavate.

Ramada Plaza

Cheongju este oraşul natal al echipei de baseball Hanhwa Eagles şi a Academiei Forţelor Aeriene Coreene.  Importanţa lui a crescut semnificativ de la deschiderea liniei de cale ferată în 1920, acum  fiind un punct important în reţeaua de transport.

Majoritatea monumentelor istorice mai recente se găsesc în vechiul centru al oraşului, în zona Sangdang-gu. Produsele speciale din Cheongju sunt vinul Judube preparat local, vasele din lut şi apa plată bogată în diverse minerale.

Vase de lut din Cheongju

Chongju este de asemenea cunoscut şi pentru faptul că aici s-a scris cea mai veche carte pe metal, ”Jikji”. Oraşul este unul liniştit, localnicii fiind mândri de frumuseţile naturii şi de istoria  veche de peste o mie de ani.

Cartea Jikji

Muzeul Jikji

Cheongju este localizat convenabil în zona centrală a Coreei de Sud. De aici poţi lua autobuze către Seul (care ajung în 90  de minute), Daejeon (30 de minute), Busan (4 ore) sau către multe alte destinaţii. Este un oraş curat şi foarte sigur; are numeroase baruri în sectorul universităţii, unde poţi vedea străini.

 

Muzeul Naţional Cheongju

S-a deschis pe data de 30 octombrie 1987. Rolul său constă în studiul şi prezentarea mediului cultural din provincia Chungcheongbuk-do şi educarea publicului în privinţa culturii unice din această zonă. Muzeul se află la est de muntele Uamsan, fiind înconjurat de peisaje minunate.

Clădirea muzeului a fost proiectată de Swoogeun Kim, un renumit architect al Coreei. Linia joasă dar totuşi puternică a acoperişului încadrează armonios muzeul în peisajul montan. Muzeul are o colecţie de 2300 de artefacte datând încă din timpul dinastiei Joseon. Expoziţiile sunt prezentate în ordine cronologică, astfel încât vizitatorii să înţeleagă istoria şi cultura provinciei.

Câteva atracţii din Cheongju:

1.      Templul Heungdok

2.      Fortăreaţa Sangdang

3.      Altarul Chungyeolsa dedicat lui Song Sanghyeol (care a murit luptând în timpul invaziei japoneze)

4.      Sinjeondonggoga (o casă veche în Sinjeon-dong, Cheongju)

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: