Izvoarele termale din Suanbo

Suanbo este un oraş mic localizat în Chungju, nordul Chungcheong. În prezent, Suanbo este o staţiune preferată de turişti datorită izvoarelor termale şi pârtiilor de ski.

Regiunea este cunoscută pentru mâncărurile delicioase, pentru parcul naţional Woraksan, Chungju Dam şi multe altele ce fac din zonă una dintre cele mai căutate staţiuni din Coreea. Drumul din Seul până în Suanbo durează două ore şi douăzeci de minute. Când ajungi aici, trei lucruri trebuie neapărat încercate: băile calde, schiatul şi mâncarea.

Izvoarele calde (Oncheons) se găsesc în mai multe părţi ale oraşului, iar unele hoteluri oferă băi cu apă termală.

Izvorul Suanbo a inceput să curgă acum 30,000 de ani în urmă; el a fost menţionat oficial într-un document din timpul regelui Hyeonjong (1018) şi de asemenea şi în documentele dinastiei Joseon, Donggukyeojiseungnam, harta Yeojido, harta Cheonggudo şi alte 30 de cărţi istorice.

Izvorul se află la o adâncime de 250 de metri, având o temperatură de 53°C şi un nivel al acidităţii de 8.3. Apa alcalină conţine minerale precum litiu, calciu, natriu, fluor şi magneziu care sunt benefice sănătăţii.

Hi-spa, care se află pe strada principală, este o baie foarte comfortabilă; aici taxa este de 6000 de woni de persoană. Hotelul Sangnok Suanbo dispune de o baie termală unde se poate intra pe bază de cupon, la fel ca şi la hotelul Daelim.

Reclame

Un gând despre „Izvoarele termale din Suanbo

Adăugă-le pe ale tale

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: