citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

Medicina coreeană:: câteva metode utilizate

Medicina tradiţională coreeană (한의학) a fost influenţată de-a lungul evoluţiei sale şi de medicina chineză, tehnicile de tratare şi de punere a diagnosticului fiind uneori asemănătoare. Vom vedea în acest articol câteva metode principale de tratare ce au fost folosite de către medicina coreeană de secole.

Acupunctura

Acupunctura pare să fie peste tot la fel, folosindu-se de nişte ace care se înfig în piele. În Coreea de Sud însă, acupunctura s-a dezvoltat într-un mod diferit; unele ramuri ale acesteia folosind diferite materiale, altele având reguli aparte pentru alegerea acelor iar unele utilizând ace de acupunctură speciale ce nici măcar nu sunt menţionate în majoritatea cărţilor.

Acum vom vorbi doar despre câteva aspecte generale ale acupuncturii.

Acele de acupunctură sunt folosite pentru a trata unele boli prin metoda extragerii sângelui şi a stimulării anumitor puncte ale corpului uman sau al animalelor, prin introducerea acestora în puncte specifice de presiune. Acupunctura îmbunătăţeşte şi cirulaţia energiei vitale (cunoscută ca “Qi”) de-a lungul “canalelor” din corp (cunoscute ca meridiane). Punctele de presiune pot fi stimulate prin diferite metode, inclusiv prin modul introducerii şi extragerii acului, prin folosirea căldurii sau prin masaj.

Tratamentele pe bază de ierburi

În Coreea de Sud, medicamentele pe baza plantelor sunt disponibile în diferite forme: proaspete, uscate, întregi sau bucăţite. Ierburile pot fi pregătite ca infuzii sau ca decoct (atunci când plantele sunt fierte în apă la foc mic pentru o anume perioadă de timp). Câteva exemple de infuzii sunt cele de muşeţel sau  mentă, unde se folosesc florile, frunzele şi uneori plantele sub formă de pudră. Exemple de decocturi pot fi cele din scoarţă de scorţişoară şi din rădăcină de lemn dulce; la prepararea decocturilor se folosesc fructele, seminţele, scorţa şi rădăcinile plantelor. Din ierburile proaspete şi cele uscate se pot face şi tincturi, ţinându-le în alcool sau în extract de oţet, sau siropuri, punându-le în glicerină vegetală sau miere.

Plantele sub formă de pudră sau cele uscate şi îngheţate se găsesc vărsate, la tablete, sub formă de pastă sau în capsule. Extractele lichide sunt însă considerate mai puternice şi acţionează mai rapid, având un rezultat imediat. Tratamentul cu ierburi se aplică şi la exterior, prin intermediul cremelor, uleiurilor, alifiilor, compreselor sau inhalaţiilor.


Un alt exemplu de tratament naturalist este cel pe bază de ciupercă medicinală, aceasta folosindu-se la mâncare şi la ceaiuri. Mai multe studii au arătat că ciupercile pot regla afecţiuni ale sistemului imunitar. În medicina coreeană, o ciupercă foarte des folosită este Phellinus linteus, cunoscută şi ca Song-gen.

Remediile naturalistice pot fi uneori periculoase dacă nu se iau în doza corectă. Medicii trebuie să ţină cont şi de efectele secundare care le pot avea asupra pacientului, în funcţie de afecţiunea acestuia.

Aromaterapia

Este o metodă de tratare care foloseşte uleiurile esenţiale din plante. Uleiurile se pot folosi în masajul corpului alături de florile sau frunzele plantei; uleiurile pot fi inhalate, folosite la comprese sau amestecate cu alifie.

Meditaţia

Este o practică ce are ca scop relaxarea şi calmarea minţii şi a trupului. Este cunoscută pentru faptul că linişteşte gândirea, reduce durerea şi păstrează presiunea scăzută a sângelui. Se poate medita prin concentrarea asupra unui cuvânt sau a unei idei pentru o perioadă de timp. Unii se bazează pe aspecte fizice precum respiraţia sau sunetul mantrelor, dar toate au acelaşi obiectiv, acela de a păstra o stare echilibrată a organismului.

Anunțuri

Discuție

6 gânduri despre &8222;Medicina coreeană:: câteva metode utilizate&8221;

 1. Sa nu uitam ca Dae Jang Geum a fost prima care i-a facut gezariana unei femei ce nu putea sa nasca natural ^^ Adik medicii Coreeni erau extraordinari inca de atunki ❤ Si-mi place partea cu aromaterapia, vreau sa inkerk ^___________^

  Scris de 예소야 Roxana | 2012/02/04, 1:57 PM
 2. As vrea si eu sa ma duc acolo sa imi fac tramanente din acelea cu ierburi specifice Coreei ❤
  Multumim pentru post ❤

  Scris de EvilKyu | 2012/02/24, 10:38 AM
 3. Imi place ca se ingrijesc natural…si este foarte important acest lucru pentru sanatate unele lucruri naturiste pot fi mai de folos ca medicamentele din magazine…nici nu ma mir de ce coreenii arata atat de tineri incat uneori nu poti face direfenta de varsta se vede ca se ingrijesc cu plante ,cat mai natural. Am auzit multe de acupunctura si este des intalnit si in Coreea avand beneficii miraculoase ,chiar daca parand infricosator m-ar tenta o astfel de sedinta 😀

  Scris de Lee Hana | 2012/02/25, 2:04 AM
 4. As vrea sa incerc aromaterapia. Cat despre ace, am niste traume din copilarie, deci no way! ( :
  Imi place faptul ca ei pun accentul pe tratamente naturale.

  Scris de RIOT483 | 2012/02/25, 9:47 AM
 5. Unele tehnici le stiu de la tatal fratelui meu, care este chinez. Acesta este medic si am incercat s ainvat unele tehnici. Sa fiu sincera singurele care am putu sa le invat au fost cele de acupunctura si cele cu tratamente pe baza de plante. Sunt foarte interesante.<3

  Scris de Kim Ai Yurie | 2012/02/25, 2:35 PM
 6. Acupunctura e ceva ce sigur vreau sa incerc, cred ca m-ar linisti enorm de mult. Meditatia e un foarte bun remediu cand sunt stresata.

  Scris de Bardas Alexandra | 2012/02/26, 8:01 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: