Ceramica din Yeoju

Yeoju este localizat în partea de sud-est a provinciei Gyonggi, având ca limită estică oraşul Wonju din provincia Kangwon, în vest Icheon din provincia Gwangju, în nord Yangpyeong-Gun iar în sud, oraşul Chungju. Împreună cu oraşul vecin, Icheon, este cunoscut a fi un centru contemporan major al ceramicii sud-coreene, găzduind Expoziţia Mondială a Ceramicii în fiecare an.

Yeoju  este vizitat şi pentru istoria sa deosebită, aici găsindu-se mormântul regelui Sejong şi oraşul fiind locul de naştere al împărătesei Myeongseong.

Mormântul regelui Sejong

Regele Sejong a fost al treilea fiu al celui de-al treilea conducător al Coreei de Sud, regele Taejong şi al soţiei sale, regina Wongyeong. Acesta a preluat tronul la vârsta de 22 de ani şi a avut o mare influenţă în dezvoltarea culturii coreene.

Sejongdaewangneung este mormântul regelui Sejong din timpul erei Joseon. Nu numai că acest rege a creat sistemul de scriere coreean, Hangeul, dar a contribuit de asemenea şi în domeniul politicii, al economiei, culturii, apărării şi educaţiei.

Locul de naştere al împărătesei Myeongseong (Regina Min)

Împărăteasa Myeongseong a fost o diplomată foarte bună care a reuşit să asigure individualitatea naţiunii coreene. A fost crescută pentru a deveni soţia regelui Gojong. Din nefericire, viaţa acesteia s-a sfârşit pe data de 8 octombrie 1895, când a fost ucisă de armata japoneză.

Aceasta este casa unde împărăteasa s-a născut şi a trăit până la vârsta de 8 ani.

Originalele Haengnangchae (camerele de pe ambele părţi ale intrării principale) şi Sarangchae (camera pentru bărbaţii oaspeţi) au dispărut, însă încă mai există Anchae (camera proprietarului) care a fost restaurată în 1975 şi 1976.

Expoziţia de ceramică din Yeoju

Alături de Icheon, Yeoju e recunoscut pentru ceramica de cea mai bună calitate. Expoziţia de ceramică de aici a fost lansată în 1990 şi se ţine în fiecare an pentru a promova excelenţa ceramicii, atât la nivel naţional cât şi internaţional. Fiind primul şi cel mai bun festival al ceramicii din Coreea, expoziţia găzduieşte unele dintre cele mai bune lucrări şi produse din ceramică.

Yeoju şi-a stabilit renumele de oraş major al creării ceramicii din anul 2001, când a găzduit World Ceramics Expo, iar de când a ţinut World Ceramics Biennale în 2003 şi 2005, a devenit recunoscut pe plan internaţional. Yeoju produce ceramică încă de la începutul perioadei Goryeo şi a jucat un rol important în dezvoltarea acestei industrii.

Yeoju este cunoscut şi pentru orezul său, nureungji (누릉지), care este, de fapt, orez servit într-un bol fierbinte de piatră. Orezul în contact cu piatra devine crocant, apoi se adaugă apă şi se amestecă într-un fel de supă.

Reclame

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: