citeşti...
→ CUISINE DEX

Supă de alge

Supa de alge este des consumată în Coreea de Sud. Coreenii cred că această supă curăţă corpul şi ajută la crearea mai multor celule roşii în sânge. De obicei se serveşte cu carne fiartă şi este uşor de făcut

Ingredientele necesare sunt următoarele:

– o mână de alge uscate

– 2 litri de apă

– un  piept de pui

– 2 linguri de sos de soia

– o linguriţă de usturoi

– o linguriţă de ulei de susan (poate fi înlocuit cu alt tip de ulei)

– o linguriţă de sare

La început, algele trebuie să fie puse în 2 litri de apă pentru 3 ore, astfel ele mărindu-se cam de 10 ori. O dată extinse, algele se dau deoparte şi apa se fierbe într-o cratiţă. Între timp, tăiaţi algele în bucăţi şi apoi adăugaţi-le în apa ce fierbe.

Se pot adăuga şi sosul de soia, usturoiul, uleiul de susan şi sarea şi se amestecă bine. Se lasă pe foc în jur de 15 minute iar apoi se adaugă şi pieptul de pui şi se mai lasă la fiert încă 15 minute, timp în care algele trebuie să devină moi.

După ce s-au fiert, se scoate puiul şi se desface separate. Supa se pune într-un bol şi bucăţile de pui se pun pe deasupra.

Discuție

2 thoughts on “Supă de alge

  1. POFTA BUNA!multumesc,teoretic pare simplu….

    Posted by ghica cristina | 2012/03/11, 5:58 PM
  2. Mi-ai făcut poftă!!! Păcat că nu am alge TT_TT

    Posted by chokyulath | 2012/04/08, 11:13 AM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile despre tine sau dă clic pe un icon pentru autentificare:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: