citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX, COREEA DE SUD, HALLYUDEX

2012 – ANUL DRAGONULUI NEGRU

Conform folclorului, Împăratul Cerurilor a chemat 12 animale și le-a spus să alerge până la Porțile Cerului și le răsplăti în ordinea în care au ajuns. Deși boul a fost cel mai vrednic și a ajuns devreme, șoarecele și-a folosit istețimea și a călătorit pe spatele boului, sărind în ultimul moment; reuși să ajungă astfel primul animal din zodiac. Au urmat boul, tigrul, iepurele, dragonul, șarpele, calul, oaia, maimuța, cocoșul, câinele și porcul.

Fiecare an zodiacal are caracteristicile animalului care îl guvernează. De exemplu, anul oii ar trebui să fie calm și liniștit, în timp ce anul calului ar fi unul alert.

2012 este Anul Dragonului. Mai concret, este anul Dragonului Negru, an ce vine o dată la 60 de ani. Semnificația sa este dezbătută de erudiți, unii spunând că este doar o strategie de marketing, dar, modul în care este scris, îi îndreptățește pe alții să creadă contrariul. Cuvântul are încorporat în el simbolul „negru” care mai înseamnă și „apă” (locul de unde vine, conform legendei, dragonul). Așa că, se presupune că anul va fi unul norocos.

Dar ce este dragonul? În Est, în loc să fie descris ca o creatură ce se aseamănă unui șarpe cu aripi, dragonul este descris ca fiind o creatură mitică cu caracteristicile multor animale: 1. Cap de cămilă; 2. Ochi de iepure; 3. Nas de porc; 4. Coarne de căprioară; 5. Urechi de taur; 6. Barbă din blană; 7. Gât de șarpe; 8. Solzi de pește; 9. Gheare de șoim; 10. Stomac de scoică; 11. Pumn de tigru. Deși este capabil să zboare, dragonul nu are aripi. Este o creatură protectoare; a devenit simbol al regalității.

În Vest însă, dragonul este considerat o creatură rea, o creatură ce trebuie vânată și omorâtă pentru a salva pe cineva de la moarte.

Pe lângă prezența sa în literatură și arte, dragonul poate fi găsit ca motiv în multe aspecte ale culturii tradiționale coreene: arhitectură, mobilă, haine, ornamente și bijuterii. Templele Buddiste sunt decorate cu dragoni deoarece se spune că 9 dragoni au presărat parfum din ceruri la nașterea lui Buddha. Tot ce e legat de regi face referință la dragon, cum ar fi „fața dragonului”, „haina dragonului”, „scaunul dragonului”. Prima lucrare scrisă în alfabetul coreean hangeul a fost „Cântecul Dragonilor ce Zboară la Ceruri” în care sunt lăudate eforturile strămoșilor Dinastiei Joseon. Tot dragonul este cel care îl însoțește pe mort în drumul său către lumea de dincolo. Visarea unui dragon este un vis de bun augur.

Din moment ce se presupune a fi un an norocos, 2012 va cunoaște o creștere semnificativă a natalității.

Voi ce credeți? Ce așteptați? Ce vă doriți?

Anunțuri

Discuție

3 gânduri despre &8222;2012 – ANUL DRAGONULUI NEGRU&8221;

  1. chiar daca nu prea cred in aceste semnificatii ale dragonului, e draguta ideea. dar daca tot sunt a 12a si imi doresc nota mare la bac, atunci il astept pe dragon si in visele mele.:d

    Scris de Dana Ha | 2012/03/16, 5:37 PM
  2. uuu interesant~ nu stiam faza cu „condusul sufletului dupa moarte”. anul asta a fost destul de norocos pentru mine. am castigat sticle de cola si bilete gratis la film! am intrat la fara taxa la master. sa fie asa pana la sfarsit!
    eu sunt Sarpe 😀 anul viitor e anul meu >:) ma intreb cum va fi?

    Scris de Andra^^ (@andra235) | 2012/09/22, 10:50 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: