citeşti...
→ ŞTIAŢI CĂ...

Cum îşi începe un idol kpop cariera:: partea 2

Annyeong tuturor! Astăzi vom continua să vorbim despre ce înseamnă să fii idol kpop şi prin ce experienţe au trecut vedetele noastre preferate.

Companiile îi pregătesc pe viitorii artişti în diferite domenii precum dans, canto, actorie şi limbi străine (de cele mai multe ori japoneză şi mandarină) pentru a le fi mai uşor  să-şi dezvolte cariera. Tot acest antrenament dur este în special foarte folositor dacă un trainee ajunge să debuteze într-o trupă; astfel, membrii îşi pot ascunde punctele slabe în spatele calităţilor celorlalţi colegi de trupă şi invers. Pe parcursul perioadei de pregătire,  aceştia trebuie să semneze un contract cu CEO-ul companiei în care să îşi dea acordul că se vor feri de de presă până la debut. Probabil că aceşti CEO vor să se asigure că elevii lor nu vor fi atraşi de companiile rivale cu oferte mai bune.

Toţi cântăreţii kpop au fost nevoiţi şi probabil unii încă trebuie să treacă prin aceeaşi problemă: cea a locuitului în apartamentul oferit de firmă. Membrii trupelor care sunt pe cale să debuteze  nu se cunosc între ei şi nici nu sunt familiarizaţi unii cu alţii; poate unii se cunosc din priviri sau de la antrenamente. Astfel, cei care vor forma un band  sunt pur şi simplu “aruncaţi” în dormitorul firmei, trebuind să locuiască alături de colegii despre care nu ştiu absolut nimic. Cât despre cei care vor debuta solo şi ei trebuie să stea în camere împreună cu persoane complet străine care aşteaptă să debuteze.

Această atmosferă a vieţii de dormitor devine şi mai încordată când este vorba de trupe cu câte 6 membri care trebuie să împartă doar 2 camere şi o singură baie. Imaginaţi-vă prin ce trec însă trupele cu 9 membri sau chiar mai mulţi! Ceea ce vedem prin diferite emisiuni coreene atunci când cei abia debutaţi oferă un tur al dormitoarelor lor este adevărat; camere cu paturi suprapuse şi înghesuite cu lucrurile fiecăruia.

A deveni un artist kpop cere un efort imens şi dedicare pe măsură. Personal, eu îi apreciez pe toţi cântăreţii kpop pentru ceea ce fac şi pentru ce au făcut ca să ajungă unde sunt astăzi. Unii dintre ei semnează cu firmele din industrie fără a avea însă o garanţie că vor ajunge cântăreţi- iniţial, semnează doar pentru a se pregăti la acea companie, fără a visa că vor avea prea curând spectacolul de debut. Un exemplu este JoKwon din 2AM, care de-a lungul celor 8 ani în care a fost trainee a suferit şi de depresie pentru că nu ştia dacă va mai debuta sau dacă va fi scos din companie, fapt ce demonstrează câtă putere a avut pentru a îndura această perioadă extrem de lungă de antrenamente.

Anunțuri

Discuție

9 gânduri despre &8222;Cum îşi începe un idol kpop cariera:: partea 2&8221;

 1. I’m so scary T^T Asta inseamna ca nu prea mai are rost sa visam ka vom ajunge K-Pop Idols? Adica daka muncesti zi si noapte fara pauza si fara sa stii daca toata aceasta munca nu este in zadar ca dupa aceea sa ajungi inghesuit intr-o camera cu inca 2 persoane doar ca sa stai doua ore intr-o emisiune si sa te prefaci ka viata ta e roz ce rost mai are sa fii vedeta? :)) Multi care debuteaza in televiziune sunt saraci (materil vorbind) si fac asta ca sa scape de saracie…..Dar ce gasesc? Si mai multa saracie (De data asta sufleteasca nu materiala) :))
  Orkum articolul e minunat ^_^ Continuati tot asa ❤

  Scris de yesoya | 2012/04/07, 12:09 PM
 2. Sper ca va fii si „partea III” pt ca imi place sa citesc despre asta ^_^ Gamsamida ^_^

  Scris de yesoya | 2012/04/07, 10:28 PM
 3. Foarte interesant articolul~De unde ai aflat toate aceste informatii?Oricum,pentru cei care reusesc,rasplata e imensa,nu risti,nu castigi.

  Scris de Ana | 2012/04/16, 7:48 PM
 4. A, inca ceva, din curiozitate: Stiti cand e pregatirea aceea cu sala de fitness + profesor de canto + profesor de dans + profesor de limba straina si etc, atunci cand esti trainee sunt platiti de companiile care ii transforma in K-Pop Idoli sau trebuie sa-i plateasca tot cei ce vor sa devina K-Pop Idoli?

  Scris de yesoya | 2012/04/16, 8:37 PM
 5. e naspa fiindca trebuie sa fie stagiari vreo 5 ani iar americanii nu fac asta:)nu e corect

  Scris de Jung Sa Sun | 2012/06/01, 6:18 PM
 6. de admirat taria de caracter…dar uneori te gandesti daca atat sacrificiu merita doa rpt o satisfactie materiala..majoritatea dintre ei nu au o relatie si sunt singuri ,nimeni nu indrazneste sa se apropie de ei din cauza presei.

  Scris de lyahellen | 2012/06/11, 11:18 PM

Trackback-uri/Pingback-uri

 1. Pingback: Cum îşi începe un idol kpop cariera::partea 1 « ♥~ hallyudex.net - 2012/04/30

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: