citeşti...
→ ACTORS DEX, → STAR DEX

JYP (Park Jin Young)

Park Jin-young (Hangul: 박진영), cunoscut ca JYP, J.Y.Park sau “The Asian Soul”, este un compozitor, producător, dansator, cântăreţ şi, de asemenea, CEO al companiei JYP Entertainment pe care a fondat-o în 2001. A compus şi produs numeroase albume pentru artişti cunoscuţi din Coreea de Sud precum g.o.d., Rain, Wonder Girls, 2AM, 2PM, miss A, Byul şi Park Ji Yoon.

JYP s-a născut în Seul pe data de 13 decembrie 1972 şi a absolvit la universitatea Yonsei, una dintre cele mai bune universităţi din Coreea. În 1994 şi-a lansat albumul “Blue city” care a avut succes, în ciuda debutului nereuşit din 1992. El este şi primul producător asiatic care a reuşit să compună muzică pentru artişti din Statele Unite precum Will Smith, Mase şi Cassie. În 2008, JYP  a colaborat cu Jackie Chan la proiectul “I love Asia”, format pentru a ajuta victimele din urma  cutremurului din China.

Totodată, el este şi primul compozitor coreean care, împreună cu Rainstone, a reuşit să intre în topul Billboard Hot 100 prin single-ul “Nobody” al trupei Wonder Girls, s-a situat pe locul 76. Pe data de 3 decembrie 2009 JYP a lansat propriul single, “No love no more”. Debutul său în actorie a avut loc în anul 2011, cu rolul primit în “Dream High”, rol ce i-a adus şi nominalizarea la premiile Baek Sang Arts la categoria “Noul actor al anului”. Park Jin Young s-a căsătorit în 1999, dar în martie 2009 a anunţat că va divorţa, asta după 10 ani de căsnicie.

De-a lungul carierei sale, JYP a avut în compania sa numeroşi artişti kpop care sunt astăzi în companii rivale. Printre aceştia se numără Yoon Doo Joon (BEAST), Goo Hara (Kara), Hyorin (SISTAR) şi Song Ji Eun (Secret). Însă lui JYP îi pare rău că nu le-a păstrat pe IU şi CL (2NE1), care au fost şi ele trainee ale sale.

Discografie

  • Blue City -1994
  • Tantara -1995
  • Summer Jingle Bell-1997
  • Even After 10 Years -1998
  • Kiss Me-1998
  • Game1994 -2001
  • Back To Stage -2007
  • Sad Freedom – 2009

Filme

  • 2011 – Dream High
  • 2012 – Dream High 2, The Wonder Girls Movie, 5 Million Dollar Man

Care trupă din JYP Entertainment vă place cel mai mult şi care dintre artiştii care astăzi sunt în alte companii aţi fi vrut să rămână aici?

Mie mi se pare că Hyorin s-ar fi potrivit stilului JYP, iar CL la YG este o variantă bună. 😀 Just my opinion ~

Anunțuri

Discuție

Niciun comentariu până acum.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: