citeşti...
→ ŞTIAŢI CĂ...

COREEA DE IERI ȘI DE AZI…ȘTIAȚI CĂ?

Image

…în Coreea când mireasa trebuie să-și cumpere rochia de nuntă și mirele smochingul, cei doi merg împreună? Deci mirele o poate vedea pe viitoarea mireasă cum probează rochii. La nuntă femeile căsătorite și cele mai în vârstă poartă rochii tradiționale. Nuntașii își împodobesc mașinile cu baloane albe sau roz. La câteva săptămâni după căsătorie, părinții miresei oferă mese gratuite în semn de mulțumire celor care au oferit bani tinerilor căsătoriți.

…în Coreea există o companie care vine la locația unde ai consumat alcool și cineva va conduce mașina în locul tău? Astfel nu vei avea probleme că ai condus în stare de ebrietate sau că ai produs vreun accident. Plus că este mult mai ieftin decât dacă ai plăti o amendă.

…limba engleză este cea mai importantă limbă străină din Coreea? Copiii încep să învețe limba engleză încă de la 3 ani. Pe lângă orele de engleză de la școală, aceștia au ore suplimentare de engleză oferite de școală. Deoarece Coreea este o țară foarte competitivă în ceea ce privește locurile de muncă (mai ales cele bune), multe mame coreence își duc odraslele la studii în străinătate, într-o țară vorbitoare de limba engleză. Orice avantaj în fața competiției este binevenit.

Image

…toți bărbații sud-coreeni trebuie să facă obligatoriu doi ani de armată? Îi pot face imediat după liceu sau după ce termină facultatea. Dacă recrutul are vederea slabă, o dizabilitate, sau oricare altă problemă care l-ar putea împiedica să-și ducă la îndeplinire atribuțiile în cadrul armatei, sunt trimiși în cadrul poliției sau fac muncă de birou.

Image

…în fiecare zi de miercuri, femeile care au fost abuzate pe durata ocupației japoneze vin și protestează în fața ambasadei Japoniei? Femeile care în perioada respectivă au fost abuzate sexual, cer ca guvernul japonez să-și ceară public scuze. Ele protestează din anul 1992.

…coreencele poartă tot timpul tocuri înalte? Și nu este nicio exagerare. Ele poartă aceste tocuri precum alte culturi poartă teneși sau șlapi. Chiar și în weekend când merg la plimbare prin parc le poți vedea cu tocuri. Îmi imaginez cum ar fi să faci sport pe tocuri, lol.

Image

…când un copil se naște în Coreea are deja un an? Cele nouă luni petrecute în pântecele mamei sunt luate în calcul și sunt contabilizate ca un an.

…coreenii sunt work-a-holici? Mulți dintre ei ajung înainte de ora 8 la muncă și stau până după 19. Chiar dacă primesc zile de concediu cei mai mulți le refuză, pentru a nu fi considerați niște leneși; mai ales dacă restul colegilor de la muncă nu-și iau niciodată liber.

…coreenii și mai multe nații asiatice consideră că grupa de sânge determină caracteristicile de personalitate ale unui individ?  Unele companii îi întreabă pe candidați la angajare ce grupă sanguină au.

…numele coreene sunt formate din trei caractere (inspirate din limba chineză)? Primele două sunt pentru numele de botez, de obicei despărțite printr-o cratimă, și ultimul caracter este pentru numele de familie. Numele de familie sunt comune printre mulți coreeni (Kim, Lee, Yang, etc.) deoarece se crede că într-un trecut foarte îndepărtat toți coreenii au fost înrudiți. …după ce se naște un copil într-o familie coreeană, părinții merg la un expert pentru a-i da un nume.

Image

Expertul va alege numele copilului. Părinții pot alege un caracter care le place, iar dacă acel caracter este favorabil copilului atunci este ales pentru numele copilului. La cererea părinților, expertul poate alege un nume englezesc pentru copil. Numele este ales în funcție de semnificația caracterelor. Majoritatea coreenilor care lucrează în companii americane își folosesc numele americane, deoarece străinii cred că numele coreene sunt ciudate și greu de pronunțat.

Image

Anunțuri

Despre KimSuroLover

Iubesc Coreea şi tot ce ţine de cultura acestei ţări. Când citesc, urmăresc vreun film despre această minunată ţară sau ascult frumoasa muzică kpop şi tradiţională, mă simt pe altă lume. Vreau să vă ofer şi vouă experienţe din această lume, vreau să trăim împreună bucuria şi emoţiile care ne leagă atunci când intrăm în legătură cu frumoasa lume din Ţara Dimineţilor Liniştite. Sper că nu am exagerat cu sentimentalisme, exprim doar ce simt eu şi sunt încântată să împărtăşesc cu voi aceste sentimente. Mulţumesc.

Discuție

5 gânduri despre &8222;COREEA DE IERI ȘI DE AZI…ȘTIAȚI CĂ?&8221;

  1. Foarte interesante toate informatiile, multumim frumos ca ne-ai spus atatea lucruri ^_^ Dar eu stiam ca numele mai poate fi scris si de exemplu „Lee TaeMin”, adica cele doua prenume fara cratima, insa cu litera mare amndoua, nu merge si asa? 🙂

    Scris de yesoya | 2012/04/28, 10:35 AM
  2. ce tocuri ar purta coreencele tot urate sunt

    Scris de pazal | 2012/04/28, 2:24 PM
  3. Ce? Femeile din Coreea de Sud sunt cele mai frumoase O.o Daca nu-ti plac de ce mai esti pe acest super site dedicat Coreei de Sud? >.<

    Scris de yesoya | 2012/04/30, 12:37 AM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: