[THEGREATESCAPE] STAR IN JAPAN – TVXQ (TOHOSHINKI)

             STAR IN JAPAN:TOHOSHINKI

Regii Valului Hallyu în Țara Soarelui Răsare 

Dong Bang Shin Ki sau Tohoshinki sunt fără îndoială sinonime ale succesului muzical atât în Korea cât și în Japonia. Cu nu mai puțin de 10 albume la activ, ei sunt probabil unul dintre cele mai reușite produse ale Asiei, numărând sute de mii de fani în toată lumea. „Regii Valului Hallyu” au reușit să cucerească publicul cu carisma și talentul lor, dar oare asta a fost cheia succesului lor?

Începuturile fenomenului

Hero Jaejoong, U-Know Yunho, Mickey Yoochun, Xiah Junsu și Max Changmin și-au făcut debutul muzical în iarna anului 2003 cu melodia Hug. O gură de aer proaspăt în industria de la acea vreme, băieții au cunoscut succes după succes, fapt ce le-a dat curajul să se lanseze în Japonia, o lume nu foarte accesibilă trupelor străine. În aprilie 2005, băieții au debutat sub compania niponă Avex (Rythm Zone) cu melodia Stay with Me Tonight. În scurt timp au fost nevoiți să se reîntoarcă în Coreea pentru promovarea celui de-al doilea album  al lor, Rising Sun, care le-a și adus premiul pentru cel mai bun videoclip.

Primul album  japonez s-a numit Heart, Mind and Soul și a fost lansat în martie 2006, ocupând locul 25 în Oricon Charts. Pentru a promova albumul, grupul a ținut și o serie de concerte în țara a căror succes s-a reflectat în single-ului Sky care a ocupat locul 6 în topuri. În timp ce în țara natală cel de-al treilea lor album  făcea  furori aducându-le numeroase premii, în Japonia reușiseră deja să se poziționeze în top 5 cu melodia Miss You. După cel de-al doilea album nipon, Tohoshinki au lansat o serie de 5 single-uri consecutive, dintre care cele mai populare au fost Summer Dream și Love in the Ice. De asemenea, au colaborat cu Koda Kumi la realizarea melodiei Last Angel, folosită în filmul Resident Evil:Extinction.

În drum spre vârf

Adevărata popularitate a trupei în Țara Soarelui Răsare s-a reflectat în onoarea de a fi primul grup străin de băieți care a ocupat primul loc în topurile muzicale nipone cu melodia Purple Line.  Succesul a fost repetat cu single-uri precum  Beautiful You și Doushite Kimi Wo Suki Ni Natte Shimattandarou. După lansarea variantei japoneze a melodiei Mirotic, băieții au fost invitații să participe la Kōhaku Uta Gassen, un festival muzical la care numai cei mai buni aveau acces.

Lansarea celui de-al patrulea album japonez, The Secret Code, a fost însoțit de dărâmarea unui alt record, ei devenind prima trupă coreeana care să susțină un concert la Tokyo Dome. DVD-ul cu acest concert le-a adus peste 300.000 de comenzi numai în prima luna plasându-i printre nume mari precum The Beatles și Led Zeppelin, singurii străini care reușiseră să cucerească publicul nipon la această magnitudine. Anul 2010 a fost poate și mai impresionant, cel de-al 29-lea single Break Out doborând recordul de cele mai multe vânzări în prima săptămână, record deținut inițial de Elton John și păstrat pentru 14 ani.

Tohoshinki ca duo

După ce trei dintre membrii grupului au plecat, Avex Trax a decis să continue să-i promoveze pe Yunho și Changmin (actuala componență a trupei), iar întoarcerea în Japonia cu melodia Why a fost incendiară. Single-ul a vândut peste 230.000 de copii doar în prima săptămâna și s-a situat în vârfurile topurilor săptămânale și lunare. Cel de-al 5-lea album japonez, TONE, a primit discul de platină în mai puțin de 2 săptămâni de la lansarea sa; doar în prima zi s-au vândut 100.000 de copii.

La concertul A Nation din 2011, Tohoshinki a devenit prima trupă străină căreia i s-a acordat onoarea de a încheia spectacolul, înlocuind-o pe Ayumi Hamasaki. În același an, un studiu a arătat că DBSK a fost cel mai căutat nume pe internet al unei trupe de băieți în Japonia și al 2-lea de pe Yahoo Japan, după Arashi.

Membrii trupei au participat activ în compoziția melodiilor de pe albumele lor. Yoochun a scris versurile single-ului Kiss Shita Mama, Sayonara, ale solo-ului său din proiectul Trick și ale melodiei Kiss the Baby Sky pe care a și compus-o. Jaejoong a compus 9095 precum și Wasurenaide, iar Junsu și-a realizat propriul solo, Rainy Heart.

Popularitatea trupei nu s-a reflectat doar în recordurile doborâte sau în premiile câștigate ci și în numărul mare de fani care au participat la concertele lor și care i-au susținut pe tot parcursul carierei. Cassiopea și BigEast, cele două fancluburi oficiale ale grupului au devenit recunoscute în toată lumea prin numărul de membrii și prin veșnicul „ocean rosu” de baloane pe care îl formează la fiecare spectacol.  Tohoshinki este fără nici un dubiu una dintre cele mai iubite trupe coreene din Japonia, meritând din plin titlul de „Regi ai Valului Hallyu”.

Articol scris de Grozavu Elena Florina, original pentru revista THE GREAT ESCAPE. Mulţumim pentru articol. ♥

Reclame

2 gânduri despre „[THEGREATESCAPE] STAR IN JAPAN – TVXQ (TOHOSHINKI)

Adăugă-le pe ale tale

  1. E super frumoasa, felicitari amandurura ^_^ Dar nu o mai editati sa arate asa cum sunt celelalte numere? Deja ati aratat doua dintre articole, asa le veti pune si pe restul? 🙂 Felicitari inca odata, este un articol minunat ❤

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

SUS ↑

%d blogeri au apreciat asta: