citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

HONGDAE

În timp ce unii vizitează Hongdae doar pe timpul  nopţii, este interesant să descoperi că o sâmbătă sau o duminică pot fi folosite pentru a vizita una dintre cele mai autentice pieţe de lângă universitatea Hongik. Aici poţi petrece ore întregi în căutarea a ceea ce doreşti, datorită abundenţei produselor şi preţurilor rezonabile.

 

Hope Market şi Free Market

„Hope Market” (deschisă duminica) şi „Free Market” (deschisă sâmbăta) s-au deschis încă din mai 2002 şi se pot vizita în fiecare weekend în intervalul orar 1 PM-7 PM. Care este diferenţa dintre aceste două pieţe? Chiar dacă împart aceeaşi locaţie, trebuie reţinut că vânzătorii şi marfa variază de la sâmbătă la duminică. Piaţa este un fel de “galerie” pentru aproximativ 800 de comercianţi ce scot la vânzare obiecte handmade sau o mulţime de accesorii precum cercei şi coliere, dar şi alte  tipuri de bijuterii  În timp ce majoritatea vânzătorilor de acolo sunt studenţi, o mare parte este constituită şi din femei mai în vârstă. Dacă sunteţi norocoşi, puteţi nimeri un vânzător mai prietenos care să mai lase din preţ străinilor.

 

Strada Picasso

În ultimul timp, Hongdae a devenit platforma experimentală pentru noi artişti, mai ales pentru aceia a căror creativitate nu a devenit destul de cunoscută încă. Marfa pe care o veţi găsi aici adoptă un stil coreean tradiţional (materialul hainelor, modelele florale). Ca rezultat al spiritului creativ, în magazinele de pe strada Picasso se găsesc lucruri precum converse pictate foarte colorat, bijuterii unicat, ceasuri din ceramică, cu preţuri începând de la 3000 de woni.


Zona cluburilor

După cumpărături, în Hongdae este uşor să găseşti un loc unde să mănânci, iar apoi ai la dispoziţie destule cluburi în care te poţi distra . Hongdae are de toate pentru toţi, începând de la cluburi de rock’n’roll şi reggae până la cele de hip hop şi DJ celebri. În ultima vineri din fiecare lună poţi intra în mai mult de 10 cluburi doar pentru o taxă de 15000 de woni. Ca să poţi face asta, primeşti o brăţară şi un cupon pe care le poţi folosi la oricare dintre cluburi, sau chiar pentru a cumpăra o băutură răcoritoare sau alcoolică. Cluburi ca Tool, M2 şi Cargo oferă muzică electronică, în timp ce Hooper, Q-VO şi Tune se axează mai mult pe hip hop.

Dacă decizi să vizitezi Hongdae, asigură-te că ştii unde te duci. Chiar dacă ai înţeles unde se află această zonă, este foarte derutant dacă ajungi aici seara, când par să fie atât de multe baruri şi restaurante şi este plin de petrecăreţi. De asemenea, dacă te uita pe o hartă  în engleză pentru a găsi Hongdae, trebuie să te uiţi după numele  “Hongik University” şi de acolo să te îndrepţi unde vrei să mergi.

Anunțuri

Discuție

Un gând despre &8222;HONGDAE&8221;

  1. Woahhh locul ăsta e grozav!!! Trebuie trecut pe lista mea de „future places to go to” ♥

    Scris de oxan | 2012/06/22, 8:25 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: