citeşti...
→ SOUTH KOREA DEX

Cariera unui idol kpop:: partea 3

O dată ajunşi idoli, cântăreţii kpop sunt supuşi unui stres foarte mare. Programele zilnice extrem de încărcate îi împiedică să-şi ia zile libere pentru mari perioade de timp, uneori durând chiar şi ani până la o binemeritată vacanţă.

Un exemplu este Han Geng, membru al trupei Super Junior, care a menţionat clar atunci când a vrut să-şi încheie contractul cu SM Entertainment că nu a avut pauză timp de doi ani, acest fapt reflectându-se apoi în problemele de sănătate apărute.

Chiar dacă idolii au nenumăraţi fani pasionaţi ce îi susţin fără încetare, aceştia se confruntă şi cu grupuri mai mici, dar la fel de pasionate, formate din anti-fani. De obicei, anti-fanii nu pot suporta anumite trupe sau un anumit idol din industria kpop; acest fapt a dus de foarte multe ori la incidente în care cântăreţii au fost afectaţi direct. De exemplu, un anti-fan înrăit a încercat odată să-l otrăvească pe Yunho (TVXQ) punându-i super glue în băutura oferită. De asemenea, anti-fanii lui Jay Park au întocmit în anul 2009, când Jay încă făcea parte din 2PM, o petiţie cu scopul ca el să se sinucidă.

În ciuda părţilor negative, majoritatea  idolilor kpop sunt văzuţi de public ca fiind  perfecţi. Pentru că procesul de pregătire este unul îndelungat şi nu tocmai uşor, artiştii au mare grijă să fie văzuţi întotdeauna într-o lumină favorabilă. În Coreea de Sud, diverse emisiuni de divertisment (“We Got Married” ,“ Family Outing”) prezintă idolii în ipostaze diferite, ei având ocazia să-şi arate şi adevăratele personalităţi, chiar dacă de cele mai multe ori emisiunile decurg după un anumit scenariu prestabilit.

Nu poţi şti niciodată dacă o vedetă coreeană îşi dezvăluie adevăratul caracter în faţa camerelor, dat fiind faptul că toate activităţile sale sunt coordonate de compania în care se află. Oricum, mulţi idoli trec prin numeroase schimbări pentru a ajunge să debuteze, uneori transformarea lor fiind radicală. Poate  acest sistem de “fabricare” al artiştilor pare ciudat celor ce nu sunt familiarizaţi cu kpop-ul, însă talentul lor debordant şi melodiile captivante fac acest gen muzical să fie irezistibil.

Anunțuri

Discuție

4 gânduri despre &8222;Cariera unui idol kpop:: partea 3&8221;

  1. Chiar abia asteptam partea a treia ❤ Gamsamida ❤ Acum, am o intrebare pe care tot pus-o: Daca totul este asa stresant de ce toti oamenii vor sa fie Idoli K-Pop? Adica logic ca sunt si parti pozitive, dar care sunt acelea, ca pana la urma chiar imi pare rau pt ei…..Oricum, ma bucur ca nu se dau batuti si multumesc inca odata pentru articol ❤

    Scris de 예소야 Roxana | 2012/06/11, 7:49 PM
  2. Este adevarata ca stresul este foarte mare, dar daca stam sa ne gandim, ei fac ceea ce le place foarte mult, ceea ce face totul sa fie mai usor.
    Cand faci ceea ce iti place nu mai ti cont de ora,zi si data, corect?

    Scris de Daya | 2012/06/30, 12:09 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: