citeşti...
ALFABETUL COREEAN, → INTERVIURI, → OTHER, COREEA DE SUD

Hangul Day – O zi dedicată alfabetului coreean

Yeon Deung Hoe (연등회), este un festival tradiotional Coreean care a început acum câteva secole, în perioada Dinastiei  Goryeo, când Budismul a atins apogeul ca religie de stat a Coreei. Dar chiar și astăzi, festivalul continuă tradiția de a face și a agățat felinare, ca ofrande simbolice de lumină, înțelepciune și compasiune într-o lume prea des plină de întuneric și suferință.

Având ca rezultat câteva ore de interacțiune între curioși și organizatori cât și dobândirea unor cunoștințe despre confecționarea acestor lampioane și despre alfabetul coreean, Asociația Interculturală Româno-Coreeană a organizat  un eveniment în parcul Herăstrău din București, sâmbătă 13 octombrie. 

Pe lângă posibilitatea de a asista la caligrafierea unor lampioane, iubitorii tradiției coreene au putut admira accesoriile făcute manual, personalizate cu caractere coreene, au putut gusta din ceaiul  de ginseng și admira, mai apoi, lampioanele aprinse pe lacul din Grădina Japoneză. 

Acest eveniment a avut ca scop familiarizarea iubitorilor Coreei dar și a curioșilor, cu alfabetul coreean (Hangul – 한글 ) dar și cu modul de confecționare a lampioanelor. Tema întâlnirii a părut să prindă bine la toate generațiile, atmosfera aducând cu cea a unui mic festival  coreean organizat în mijlocul României.

Vă provoc sa găsiți cât mai multe cuvinte pe care sa încercați sa le traduceți. Veți fi surprinși de semnificația unora dintre ele.

Pentru mai multe cuvinte coreene și lampioane plutind dezorientate : click aici .

안녕 ! 내 친구 !  ✌

Anunțuri

Discuție

4 gânduri despre &8222;Hangul Day – O zi dedicată alfabetului coreean&8221;

  1. Am văzut 2 din cuvintele mele preferate:
    사랑 = iubire
    친구 = prieten

    Scris de Stancu Georgiana | 2012/10/22, 11:04 AM
  2. Bucurestenii au parte de evenimente legate de Coreea non-stop si aici in Timisoara daca se face unul e sarbatoare nationala >.< nu e corect! si eu vreau!!! T.T

    Scris de Andra^^ (@andra235) | 2012/10/22, 5:47 PM

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat asta: